ČISTI PLUĆA, POBOLJŠAVA PROBAVU I UBRZAVA MRŠAVLJENJE Po receptu naših baka napravite prirodni aspirin
Foto: Printscreen/Foto: GettyImages

Suručica je biljka koja raste pored rečnih obala, vlažnih pašnjaka i živica i u blizini vode. Cveta od maja do avgusta.

U lekovite svrhe se koriste cvetovi i listovi ove biljke, pomešani u jednakim količinama.

Beru se po sunčanom vremenu i suše na promajnom mestu.

Lekovitost

Od davnina ova biljka je poznata po svojim snažnim dejstvima na organe za varenje jer odlično smanjuje nivo želudačne kiseline, obnavlja sluzokožu želuca, pa na taj način pomaže kod problema sa gastritisom  i čirom na želucu i dvanaestopalačnom crevu.

Pored toga, ova biljka ima veliki procenat prirodne acetil-salicilne kiseline, pa je odlična kod problema glavobolja, bolova u zglobovima i zubobolja a takodje i snižava telesnu temperaturu.

Uspešno se koristi i kod problema sa viškom kilograma jer podstiče preznojavanje pa se u narodnoj medicini koristi kod gojaznih osoba, čija je gojaznost uzrokovana viškom vode u organizmu.

Ova biljka je i dobar diuretik, pa je njeno dejstvo pozitivno i kod osoba sa otocima uzrokovanim oboljenjima srca i bubrega.

VITAMINSKA DETONACIJA Farmaceut otkriva šta je imuno šot, koji se pije na eks

U zvaničnoj medicini mnogih zemalja, ova biljka je priznata kao moćno sredstvo za ublažavanje problema disajnih organa, kao što su bronhitis, problemi sa sekretom u plućima, a uspešno se primenjuje kod svih oblika reumatizma jer za razliku od preparata aspirina ne deluje iritabilno na sluzokožu želuca.

Ova biljka ne preporučuje se osobama preosetljivim na aspirin a može imati i negativne efekte kod obolelih od bronhijalne astme.

Receptura čaja

Jednu punu kafenu kašičicu čaja preliti sa 2 dcl ključale vode, ostaviti da odstoji 20 minuta, procediti i piti do 3 šolje na dan.
Po mogućnosti piti topao čaj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading