NARODNI TRAVAR OLIVER SA TARE Evo kako da napravite biljni aspirin
Foto: Youtube/Printscreen

Travar Oliver Stanojević živi na Tari i organizuje planinske ture kako bi posetioce uputio u branje bilja i lečenje raznih tegoba na prirodan način. Ljudi koji boluju od reume i artritisa znaju koliko ovo stanje može da bude bolno i može da poremeti svakodnevni način funkcionisanja, a pored standardnih medicinskih procedura možete koristiti i jednu biljku kao pomoć u lečenju.

Prema rečima travare Olivera Stanojevića, biljka suručica koju nazivaju i medljikom jer mirisom podseća na med prvoklasna je biljka za lečenje artritisa, reume i gihta.

"Uzećemo u jednakim količinama planinskog trna, zečijeg trna, najbolje korena, a ako ga nemamo, onda možemo da uzmemo i nadzemni deo, i koren u jednakim delovima. Pomešaćemo ga u jednu mešavinu koja se može staviti kao pomoćno i lekovito sredstvo u mast koju mažete na bolna mesta", rekao je poznati travar u videu na youtube kanalu Rec-on production.

Drugo lekovito dejstvo suručice je to što je jedan od najjačih diuretika u svetu lečenja, koji nije kontraindikovana.

"Nazivaju ga i budilnikom, jer budi i stimuliše na rad sve unutrašnje organe i žlezde. Izuzetno je dobar koren planinskog maslača koji se koristi za hemoroide. Čisti krvne sudove, posebno tamo gde nastaju hemoroidi, a dobar je i kod prehlade", objasnio je Oliver Stanojević.

Objašnjava da se za lečenje koriste list i cvet, a biljka se bere od sredine naviše da bi se lakše vezala i osušila. Kada se osuši, okrunite cvet, sitno ga iseckajte i dobićete izuzetno koristan čaj.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading