Vodite računa o svom zdravlju: Prirodni napitak za regulaciju krvnog pritiska
Foto: Shutterstock

Visok krvni pritisak nepovoljno utiče na čitav organizam i može da izazove niz bolesti i teških zdravstvenih stanja, uključujući srčani i moždani udar. Takođe, poznato je da izaziva i hipertenziju od koje boluje sve više ljudi širom sveta. 

Taj sve učestaliji zdravstveni problem naveo je naučnike na nova istraživanja, pa su tako pokušali da pronađu prirodni lek kojim bi se regulisao krvni pritisak i time uklonila opasnost po celokupno zdravlje. Tako su došli do neverovatnog saznanja. Naime, jedan veoma zdrav napitak može biti saveznik pri regulisanju pritiska, a reč je o, verovali ili ne, čaju. 

Čaj od hibiskusa pokazao se kao odlični saveznik za zdravlje celokupnog organizma. On pomaže u smanjenu nivoa masti, ali i eliminisanju bakterija iz organizma... Kada je uticaj na krvni pritisak u pitanju, naučnici tvrde da šolja čaja od hibiskusa za samo sat vremena može delovati i spustiti povišen pritisak. 

Istraživanja koja je sproveo Taft, pokazala su da ispijanje do tri šolje čaja od hibiskusa dnevno može utičati na značajno snižavanje krvnog pritiska u odnosu na prvobitna očekivanja. 

Prema tvrdnjama naučnika, svakodnevno konzumiranje ovog čaja može dovesti do manje stope smrtnosti usled povišenog krvnog pritiska i to za čak 14%, dok za 9% smanjuje stopu srčanih udara. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading