OVA KAFA JE NAJBOLJI DOMAĆI LEK Poboljšava krvnu sliku i rad štitne žlezde, smanjuje holesterol i trigliceride
Foto: Printscreen/RTS

Od žira možete napraviti napitak nalik kafi, koji ima lekovito dejstvo na štitnu žlezdu. Treba napraviti zalihu mlevenog žira i kuvati po jednu kašičicu, jednom dnevno da reguliše rad štitaste žlezde.

Zreli žir se oljušti i melje u blenderu. Pre pripreme prvo propržite kašičicu mlevenog žira, možete u istoj šerpi u kojoj ćete kuvati kafu, pa prelijte vrelom vodom (1dl) i kuvajte 10 minuta.

Jedina razlika od prave kafe je u tome što ovaj napitak treba procediti. Možete dodati šećer i mleko. Inače, kafa od žira poboljšava krvnu sliku, leči anemiju. Smanjuje giht i bolove u zglobovima, posebno kod žena posle četrdesete godine i kod žena sa menstrualnim problemima. Kafa od žira reguliše probleme s probavom, pomaže kod spoljnih i unutrašnjih hemoroida, u normalizaciji krvnog pritiska, u snižavanju povećanog holesterola i triglicerida.

Istraživanja su pokazala da žir sadrži mnoge aktivne materije koje nisu dovoljno iskorišćene u farmaceutskoj industriji, a najvažnije je njegovo bogatstvo mineralima poput gvožđa, bakra, fosfora i kalijuma.

Pre upotrebe posavetujte se sa lekarom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading