BOLJA OD INFUZIJE Kad čujete za moć ove tečnosti, nikad je više nećete prosipati
Foto: Pixabay

Jeste li znali da sok od kiselih krastavaca neki ljudi koriste za omekšavanje mesa pre pripreme ili čišćenje bakarnih posuda kada oksidiraju? Pomaže i kod mamurluka, obnavlja biljke.

1. Šnicle su mekše

Sok od kiselih krastavaca možete da koristite kao marinadu za svinjske kotlete ili odreske – biće mekši i ukusniji.

2. Ublažava grčeve u mišićima
Pijte tečnost od kiselih krastavaca ako imate upaljene mišiće. Puna je kalijuma koji opušta mišiće i elektrolita koji vašem telu pomažu da se oporavi nakon dehidracije.

Foto: Pixabay

 

3. Obnavlja elektrolite u telu
Sok od kiselih krastavaca obnavlja nivo elektrolita u telu i time vam omogućuje da se osećate svežije.

4. Leči mamurluk
Elektroliti iz soka od kiselih krastavaca, takođe pomažu kod mamurluka – osećaćete se bolje. Sličan učinak ima i rasol od kiselog kupusa.

5. Oživljava sobne biljke
Vašim biljkama treba puno kalijuma da bi bile lepe i zdrave. Tečnost od kiselih krastavaca sadrži kalijum koji pomaže biljkama da dobro napreduju.

Foto: Pixabay

 

6. Čisti bakarne posude

Posude od bakra znaju da postanu zelenkaste zbog oksidacije, a sok od kiselih krastavaca pomaže da se to ukloni i vrati im bakarni sjaj.

7. Umiruje kožu nakon sunčanja
Sirće koje se nalazi u soku od kiselih sokova umiruje kožu koja je pocrvenela na suncu, posebno ako je stajalo u frižideru, prenosi Diy.

8. Reguliše probavu
U ovom slučaju popije se malo soka od krastavaca koji su fermentirali prirodnim putem, bez dodatka sirćeta. Naime, fermentirana hrana poboljšava probavu i olakšava apsorpciju minerala.

Pored toga, sadrži probiotike koji doprinose razvoju dobrih bakterija u crevima koje su veoma važne za zdravlje, ali i sveukupno raspoloženje.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading