NEDOSTATAK OVOG VITAMINA MOŽE BITI FATALAN! Magnezijum može sprečiti srčani udar, a evo kako da prepoznate da vam fali
Foto: Freepik

Ovaj mineral pomaže vam da bolje spavate, smanjuje rizik od ekcema, srčanog i srčanog udara, a njegov nedostatak može biti fatalan! Nedostatak magnezijuma manifestuje se u obliku umora, grčeva u mišićima, anksioznosti, nesanice i depresije.

Namirnice bogate magnezijumom, poput tamne čokolade, zelenog povrća, oraha, skuše, lososa i žitarica mogu obezbediti dovoljno magnezijuma, ali ga možete uzeti i kao dodatak ishrani u obliku pilula i tako sprečiti opasne bolesti. Stručnjaci ističu da bismo svakodnevno trebali uzimati između 375 i 400 mg magnezijuma.

Apsorpciju ovog minerala sprečavaju kofein, alkohol, gazirana pića i brza hrana, a njegov unos je neophodan i za regulisanje krvnog pritiska i jačanje kostiju. Istraživanja dokazuju da srčani problemi ubijaju više ljudi nego maligne bolesti, a evo kako prepoznati simptome slabog srca i spasiti vam život.

Srčana insuficijencija ili srčana insuficijencija se javljaju kada ovaj mišić ne može pravilno pumpati krv, a to se dešava kada je srce značajno oštećeno i često ukočeno.

Ovo stanje ne znači da će vam srce odmah prestati kucati, ali posledice mogu biti fatalne ako ne prepoznate simptome na vreme i ovom mišiću ne date malo podrške. Srčani problemi uglavnom su uzrokovani stresom, dugotrajnom anemijom, visokim krvnim pritiskom, naglim promjenama temperature i već uočenim srčanim manama.

Glavni simptomi koji ukazuju na ovo stanje su otežano disanje, česti umor, oticanje nogu i zglobova, ubrzan rad srca i naglo povećanje ili gubitak težine. Ako vas neko vreme muči ova kombinacija simptoma, obratite se kardiologu za pomoć što je pre moguće.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading