DR  MILANKO ŠEKLER OŠTRO OPLEO PO GRUPI KOJA KOČI VAKCINACIJU: Seljak zna "kad je vrag odneo šalu", a gospoda se bune
Alo

Doktor Milanko Šekler izjavio je da kada se uđete u proces vakcinacije on mora da traje i da bude 'nategnut'! Kako kaže, ovo je borba na život i smrt i virus će je izgubiti, to je sigurno.

Govoreći o vakcinaciji i otporu koji i dalje neobjašnjivo opstaje kod jedne grupe ljudi, dr Šekler je kazao da ne razume kako "seljak skapira šta je vakcina, a 'veliki' građanin ne". Najpre je izneo svoje mišljenje o otporu vakcinaciji u drugim zemljama.

"Otpor nije veći ili manji nego u drugim zemljama, ali drugi nisu imali dovoljno vakcina a sustizali su nas, a mi smo usporili. Oni su sada blizu našeg procenta ili iznad, nigde ne ide sjajno proces vakcinacije, zato se i uvode u nove mere u Grčkoj, Rusiji i Francuskoj. Da ide sjajno ne bi morali da uvode mere", rekao je dr Šekler za tvK1 i ironično prokomentarisao proteste zbog tih mera u tim zemljama.

"Protesti neće baš da reše koronu, u to sam siguran. Nadam se da poštuju epidemiološke mere dok se tako okupljaju, kako bi drugima dali primer", rekao je on.

Njegov razgovor sa mladićem koji ne želi vakcinu dok ne postane obavezna izazvao je velike reakcije u javnosti, a dr Šekler je rekao da je i dalje zbunjen njegovim stavom.

"Meni je zanimljivo, juče ili neki dan, ispričao sam jednu anegdotu o razgovoru sa mladićem koji ne želi vakcinu, jer računa da je korona ozbiljna tek ako se uvede obavezna vakcina. Potpuno me je razoružao i nisam znao šta da mu odgovorim. On traži da bude obavezno i kaže da bi otišao sutra da je tako, to je vrlo neobična situacija. Ja nisam pravnik, pitanje je prava i Ustava da li će vakcinacija biti obavezna", rekao je on.

"Uzimajući u obzir moje iskustvo u primeni vakcine pri suzbijanju virusnih infekcija, to nije čarobni štapić koji rešava sve, javljaće se još dosta problema. Kada uđete u proces vakcinacije on mora da traje, i da bude 'nategnut', ovo je borba na život i smrt i virus će je izgubiti, to je sigurno. Ali je nužno da prođe vreme i da se svi ponašamo u skladu sa preporukama struke. Znao sam šta će se desiti, imajući iskustvo iz svoje grane medicine", rekao je on.

"Seljaci se isto dvoume, pa ukapiraju da mora da se da vakcina i da joj treba vreme. Seljak to razume vremenom. A veliki, obrazovani građani, da ne kažem neki drugi izraz, malo slabije stoje u odnosu na bistre ljude koji žive na selu i odlično raspoznaju te stvari. Koji znaju kada je đavo odneo šalu", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading