MASNA KOSA, PERUT I OPADANJE: Kapi od koprive su jeftino i prirodno rešenje
Foto: Shutterstock

Osim za opadanje kose, kapi možete koristiti i kada imate probleme kao što su masna kosa i kosa sklona peruti.

Iako ih možete kupiti u apotekama, prodavnicama zdrave hrane i nekim bolje opremljenim radnjama, bez sumnje u njihovu prirodnost i kvalitet, ako želite potpuno prirodan proizvod, da budete potpuno sigurni u to što se nalazi u preparatu, napravite ih kod kuće.

Odaberite mesto gde koprive rastu same i nezagađene bilo kojim spoljašnjim faktorom i izvadite koren koprive za jednu šaku. Zatim ga operite i pustite da se dobro osuši, nekoliko dana na nekoj promaji ili na mestu koje je skriveno od sunčevih zraka, a pri tom toplo. Kada ste sigurni da se korenje osušilo, nabavite pola litra 70% alkohola i potopite korenje u taj alkohol.

Biće potrebno da prvo stavite koren koprive, a zatim prelijete alkoholom. Tako potopljeno, u staklenoj flaši, sve to odstoji 30 dana, uz povremeno mućkanje, kako bi bi koren ispustio sve hranljive sastojke koje ima.

Posle toga procedite dobijenu tečnost kroz gustu gazu i vaše kapi su spremne za upotrebu. Čiste i prirodne, baš onakve kakve treba da budu. Kosa će biti hidrirana i jaka zahvaljujući kapima.

Čuvajte ih na nekom tamnom mestu, najbolje gde ni temperatura nije naročito visoka, tako ćete osigurati da će one biti sveže i upotrebljive dugo vremena. Jednostavno, a zdravo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading