kosa
Foto: Shutterstock/Shutterstock

A koje su maske najbolje rešenje i kako se rešiti ispucalih krajeva na prirodan način?

Evo nekoliko naših predloga:

Kokosvo ulje za kosu. Suva kosa jedan je od razloga zašto je dlaka sklonija pucanju, a kokosovo ulje je odličan način da joj vratite vlagu i masnoću. Upotrebite ga ovako: Prvo dobro operete kosu, blagim šamponom bez sufata. Zatim zahvatite kokosvo ulje i dobro utrljajte u vrhove. Prekrijte kapom za tuširanje pa ostavite da deluje pola sata. Nakon toga dobro opet isperete blagim šamponom. Ništa jednostavnije zar ne!

Maska bez ispiranja od arganovog ili bademovog ulja. Ova ulja lagana su za kosu i mogu biti deo vaše rutine jer nisu mnogo masna. Nanesite kap ulja na krajeve kose nakon pranja, dok je još mokra. Olakšaće češljanje,odmrsiti vrhove i pomoći da održite vlažnost te tako sprećiti krzanje kose na svoj način.

Maska za ispucale krajeve od ribljeg ulja. Njega ćete naći u apotekama u kapsulama.Bogato je omega 3 i omega 6 masnim kiselinama pa hrani dlaku i jača je, a ujedno obezbeđuje dovoljnu vlažnost i sprečava pucanje. Nekoliko kapsula pomešajte sa kokosovim uljem i zagrevajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Ostavite da se prohladi, pa u rastopljenu smesu potopite vrhove kose. Možete namazati i više, samo ne idite dalje od pola glave.

Koren kose izbagavajte da mažete prirodnim uljima, osim ako nisu namenjena za negu skalpa i tretiranje peruti.

Umotate glavu peškirom i ostavite da odstoji bar pola sata. Nakon toga isperite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading