Smanjuje i vidljivost celulita: Kupka sa senfom za mršavljenje
Foto: Shutterstock

Senfne kupke za mršavljenje aktivan su postupak usmeren na poboljšanje zdravlja tela. Glavna komponenta deluje na takav način da se sudovi šire i njihovi se zidovi opuštaju, krv brže cirkuliše telom. To stvara osećaj topline. Koža postaje crvena od izlaganja senfu, to se smatra normalnim. Wellness tretman smanjuje krvni pritisak, što je izuzetno korisno za one koji pate od hipertenzije. Kupka je korisna kod prehlade, tako da tokom bolesti ne možete prekidati tretmane.

Glavni sastojak s pravom se naziva kraljicom začina. Senf sadrži vitamine skupine B, A, E, C, D i soli gvožđa, kalcijum, fosfora, kalijuma. Prah sadrži polinezasićene masne kiseline, antioksidanse, baktericidne materije. Istočne su žene gorušicu smatrale eliksirom večne mladosti. Začin je u stanju ubrzati oporavak oštećenih ćelija, usporiti proces starenja tkiva. Deluje protivgljivično, zaceljivanje rana, antivirusno.

Pogrešno je reći da kupka od senfa u prahu sagoreva masnoće. Zapravo postoji banalna limfna drenaža. Senf čini da se krv i limfa brže kreću telom, pa dolazi do aktivnog izlučivanja tečnosti iz ćelija masnog tkiva. Preporuke:

  • Kombinujte postupak s ishranom bez soli za mršavljenje..
  • Povećajte količinu pića (mineralna voda, zeleni čaj) na 2-3 litre dnevno.
  • Uklonite iz ishrane jednostavne ugljenehidrate (med, proizvodi od brašna, razni slatkiši).

Vruća kupka s dodatkom senfa ublažava napetost i bol u mišićima i zglobovima, deluje umirujuće i poboljšava san. Osim toga, podstiče cirkulaciju krvi, deluje protivupalno i poboljšava ukupnu dobrobit. Senfne kupke mogu se koristiti kao preventivna mera tokom sezone prehlade, kao i za njihovo lečenje u početnoj fazi..

Senf savršeno potiče znojenje, otvara pore, što doprinosi dubinskom čišćenju kože. Budite oprezni sa ovom kupkom ako imate neke alergije na sastojke, visok krvni pritisak, trudni ste ili dojite.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading