ZA BRŽI RAST I REGENERACIJU Evo kako da napravite proteinsku masku za kosu
Foto: Youtube/Printscreen

Tretman kose sa jajima podstiče rast kose zbog proteina prisutnih u jajima. Kosa se sastoji od 70 posto proteina keratina. Količina proteina prisutna u jajima kreće se od 3,6 do 6,5 g. Zbog toga se jaje smatra dobrim proteinskim tretmanom.

Osim što popravlja oštećene pramenove kose, takođe jača kosu. 1. Belanca i žumanca stavite u činiju. 2. Dodajte 1 kašiku maslinovog ulja, pa pomešajte sa jajetom i umutite. 3. Ako ne želite odmah da koristite masku, samo stavite plastičnu foliju na posudu sa smesom da je prekrije ili je stavite u posudu koju možete zatvoriti.


Primena: Da biste sebi olakšali, stavite tretman jaja blizu svog kupatila, ali ako nemate gde da ga stavite, samo ga stavite u frižider (ne u zamrzivač) iz bezbednosnih razloga. Zatim operite kosu uobičajenim šamponom da biste uklonili prljavštinu i masne proizvode sa kose. Osušite kosu peškirom, a zatim ravnomerno nanesite mešavinu na kosu kao šampon, fokusirajući se na vrhove da biste oživeli ispucale vrhove.

Stavite kapu za tuširanje, suvi peškir ili plastičnu foliju 10 do 20 minuta. a zatim dobro operite kosu i nanesite balzam za kosu i ostavite nekoliko minuta, a zatim isperite kosu vodom. Mešavina jaja ne bi trebalo da se ostavlja na kosi duže od 10 do 20 minuta, inače će isušiti kosu zbog visokih proteinskih svojstava jajeta. Radite to samo jednom mesečno, zbog visokog sadržaja proteina. Prekomerna upotreba ove mešavine neće tretirati vašu kosu, samo će je oštetiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading