Eliminišite pomorandžinu koru: Ulje breze protiv celulita
Foto: Shutterstock

Postoji postupak kako je najbolje koristiti ulje breze protiv celulita. Naravno, ne treba čekati poslednji momenat. Treba krenuti ranije za odgovarajuće rezultate onda kad treba, to svi znaju.

Kod uljanih tretmana naročito je važno poštovati sve korake. Ulje ima taj nezgodan običaj da se zadrži na površini kože i napravi grudvice ako se koža ne pripremi dovoljno dobro.

Zato, prvi u nizu koraka je:

Najbolje je sve što se maže namazati neposredno posle tuširanja. Koža je tada najspremnija da upija. Pore su otvorene. Tokom tuširanja, odlično je ispilingovati kožu. Piling treba da bude blag, sa nevelikim česticama, niko ne želi ogrebotine po koži.

On se može raditi i nekom rukavicom za tuš piling, a može i nekim blagim sredstvom. Otklanjanje viška izumrle kože koja se tokom dana stvori omogućiće da ulje prodre dublje u donje slojeve kože, bez stvaranja grudvica.

I mazanje i piling se obavljaju pokretima odozdo na gore.

Male čestice pilinga su dobre da se pilingujete svakog dana, tako da o tome ne treba da brinete, ne možete preterati.

Ulje je sledeći korak.

Sve uljane strukture možete u kožu umasiravati dok je vlažna, ne morate je sušiti. Tako će upijanje biti brže.

Ipak, i ako se osuši, nije problem, samo morate čekati duže. Pokreti su, kao što smo već napomenuli, odozdo, na gore.

Potrebno je naneti ga na sve delove tela koji su problematični. Pokreti umasiravanja treba da budu kružni i da se ponavljaju sve dok se ulje ne upije. Kombinovati ih sa štipkanjem delova tela. Dakle, kružno, pa štipkanje. Tako barem neko vreme, dok se ulje dovoljno utrlja da ne ostavlja masne tragove. Maderoterapija tela je odlična takođe uz upotrebu ovog ulja.

Ovo obavezno treba raditi uveče, a po mogućstvu i ujutru. Da, malo je komplikovanije tada. Ujutru smo uglavnom u žurbi. Lakše je koristiti neku gelastu strukturu, za koju ne moramo čekati da se upije i koja neće ostaviti masne fleke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading