OBAVEZNO JE JEDITE ZA DORUČAK Nutricionisti tvrde da ova namirnica topi salo
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da smršate, znate da je zdrava ishrana ključna u postizanju cilja. Ipak, postoje namirnice koje naročito mogu da vam budu korisne, a koje su izglasali nutricionisti.

Nutricionistkinja Laura Burak istakla je da jaja spadaju u top tri najbolje namirnice.

Prema istrživanju koje je sprovedeno 2014. godine, otkriveno je da su ljudi koji za doručak jedu jaja, dosta duže siti od ostalih. To doprinosi lakšem postizanju cilja u mršavljenju jer za kratko vreme mogu značajno da smanje telesnu težinu. Takođe, spanać i brokoli su dosta korisni zato što imaju malo kalorija, ali su bogati vlaknima i drugim esencijalnim nutrijentima. Osim toga, smanjuju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

Nutricionistkinja je upozorila i na sezonsko voće. Kako kaže, ne smemo da zaboravimo da ga jedemo, ali i da treba da ga kupujemo u marketima koji prodaju kvalitetne proizovde, a ne ono koje sadrži veliku količinu pesticida. Istraživanje objavljeno u stručnom magazinu "PLOS Medicine" utvrdilo je korelaciju između jedenja voća i mršavljenja. Jabuke, kruške i bobičasto voće dali su najbolje rezultate.

Jedući jaja za doručak uneli ste dovoljno proteina koji će vas držati sitim i dati vam dovoljno energije do ručka. Zapravo, za ovakav efekat dovoljno je da pojedete dva jaja za doručak. Laura ima savet i za sve oni koji nemaju vremena da se posvete pripremanju zdravih namirnica. Kako kaže, u tom slučaju je najbolje da kupite jogurt ili sveži sir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading