BRITANSKI KUVAR TVRDI Jaja nikada ne treba držati u frižideru, evo i zbog čega
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/venuecymru.co.uk

Britanski kuvar Džejms Martin nedavno se pojavio u emisiji "This Morning" kako bi objasnio zašto nikada ne bi trebalo da držimo jaja u frižideru.

Pedesetogodišnji britanski kuvar razgovarao je sa TV voditeljima Filipom Šofildom i Holi Viloubi kada je podelio ovaj savet sa gledaocima. Nakon što je ispekao dva biskvita sa različitim vrstama jaja, Džejms je razgovarao o razlici između kokošijih i pačjih jaja.

On je dodao da je kvalitet jaja ključan za dobar pekarski proizvod. Razgovor se okrenuo tome kako mesto gde čuvate jaja može da promeni njihov uticaj na različita jela.

Zatim je publici objasnio da su sva jaja porozna, zbog čega nikada ne stavljate jaja u frižider. Objasnio je da jaja na kraju "upijaju" sve ukuse iz frižidera zbog teksture ljuske.

Ohlađena jaja takođe nisu dobra ideja, jer hladna jaja nisu uvek najbolja za pripremu hrane, pa ćete često u receptima videti jaja na sobnoj temperaturi.

Međutim, čuvanje jaja u frižideru može produžiti njihov rok trajanja.

Džejms je ranije podelio svoje savete za kuvanje sa fanovima i nedavno je rekao da bi margarin trebalo zabraniti. TV kuvar se našalio da ga toliko mrzi da želi da ga zauvek ukloni sa polica supermarketa.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading