uštipci
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 10 kašika brašna
  • 1 kašičica soli
  • 0.6 šoljice za kafe mleka
  • malo ulja
  • 2 jajeta
  • 2 kesice praška za pecivo
  • prema potrebi voda

Priprema

Deset punih kašika brašna, so i prašak za pecivo i jaje umutiti sa mlekom i vodom. Možete koristiti i mikser ili ručnu mutilicu kako vam lakše.

U dublju posudu sipajte ulje i zagrejte. Smanjite vatru na srednju da vam testo ne bi gorelo i da bi dobilo lepu zlatnu boju.

Supenom kašikom vadite testo i sipajte u vrelo ulje. Jedna kašika jedan uštipak. Ako ste sipali na vrelo ulje, potrebno je svega 30 sekundi do minut da okrenete testo na drugu stranu i da ono dobije lepu zlatnu boju.
Kako testo dobije zlatnu boju možete ga izvaditi.

Servirati odmah i poslužiti sa onim što vam se zatekne u frižideru. Slatke mogu se politi šećerom, džemom, nutelom. Slane mogu sa sirom, kajmakom, plavlakom... Prijatno…

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading