žena
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Pored toga što je vekovima jedan od najpopularnijih napitaka širom sveta, konzumacija zelenog čaja izuzetno doprinosi vašem celokupnom zdravlju, uključujući kožu i kosu. To je riznica antioksidanata, aminokiselina, enzima i vitamina, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja. Prepun katehina, zeleni čaj pomaže u smanjenju nivoa dihidrotestosterona (DTH) – glavnog razloga za gubitak kose.

Sprečava opadanje kose:

Kako je zeleni čaj bogat askorbinskom kiselinom, karotenoidima, tokoferolima, selenom i cinkom, može pomoći u sprečavanju gubitka kose, pa čak i podstiče rast kose. Epigalokatehin-3-galat (ECGC) prisutan u njemu štiti ćelije kose od oštećenja.

Pruža hidrataciju

Zeleni čaj je obogaćen vitaminom B, što ga čini uobičajenim sastojkom mnogih proizvoda za kosu, posebno šampona i balzama. Prisustvo vitamina B u zelenom čaju, čini ga dobrim hidratantnim sredstvom, čime obezbeđuje vlaženje vaše kose.

Sprečava perut

Zbog svojih antiinflamatornih svojstava, zeleni čaj vam može pomoći da se rešite peruti. Kako je limun odličan izvor vitamina C, dodavanje nekoliko kapi limuna vašem zelenom čaju, može efikasno lečiti perut.

Dodaje sjaj

Zeleni čaj je takođe prepun vitamina E, koji značajno doprinosi postizanju sjajne i glatke kose. Takođe ima svojstva pilinga i može zaštititi kosu od spoljašnjih oštećenja

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading