Celulit neće biti ni na vidiku: Sedam pravila za savršenu kožu
Foto: Shutterstock

Da ne biste paničili u poslednjem trenutku, važno je da promenite životni stil i da praktikujete određene navike tokom cele godine.

Dijeta u trajanju od 3 nedelje ili masaža protiv celulita pre odmora neće napraviti čudo kao što biste očekivali, to je proces i treba da se neguje.

Devojke sa glatkom kožom bez neravnina to znaju i drže se određenih pravila – koja su to pravila?
Zdrava ishrana

Celulit neće nestati ako samo smršate, važno je da se stalno hranite zdravo i da unosite zdrave proteine, masti i sveže namirnice.

Meso, jaja, orašasti plodovi, spanać, paradajz, grejpfrut, riba, avokado deo su namirnica koje bi trebalo da konzumirate.

Redovno konzumiranje vode

Preporučljivo je unositi 1,5 do 2 litra vode dnevno (kafa, čaj i drugi napici nisu uključeni u ovu količinu, oni su kao dodatak tečnosti).

Redovno vežbanje

Pored zdrave ishrane, fizička aktivnost je ključna. Ako želite tonirano telo bez neravnina, važno je da sagorevate kalorije, ali umesto da vežbate sa težinom, praktikujte više trčanje, čučnjeve, preskakanja konopca, aerobik i slično.

Masaža celog tela

Za glatku i negovanu kožu, devojke praktikuju profesionalnu masažu esencijalnim uljima, namensku anti-celulit masažu, kao i redovnu domaću masažu pomoću četke ili drugog sredstva za masažu.

Piling

Iako nanošenje krema i mleka za telo pomažu u cirkulaciji i u postizanju da koža bude glatka, to nije dovoljno da se desi čudo.

Piling je idealan za uklanjanje sloja mrtvih ćelija, poboljšanje cirkulacije i ubrzavanje metabolizma, a samim tim i oslobađanje od neravnina na koži.

Devojke se „kunu“ u piling od kafe i morske soli kao sredstva protiv celulita.

Tuširanje jakim mlazom

Iako su tople kupke u kadi punoj vode opuštajuće, tuširanje jakim mlazom pomaže da se poboljša cirkulacija krvi i stimuliše metabolizam i glatka koža.

Usmerite mlaz na problematične delove na razdaljini od 10cm i masirajte kružnim pokretima.

Sauna

Visoke temperature u sauni poboljšavaju protok krvi i limfe, čineći da koža postane glatka, da se očisti od masnoća, i da se elastičnost vrati u normalu.

Napomena: Ove navike vam mogu doneti rezultate ako ih praktikujete zajedno, a ne jednu po jednu, i to u dužem vremenskom periodu. Ne očekujte da će se čudo desiti preko noći.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading