Čini čuda: Iskoristite arganovo ulje za rast obrva
Foto: Shutterstock

Klasična primena arganovog ulja za obrve može biti izuzetno jednostavna. Ipak, to što je jednostavno ne znači da nema određenih pravila koja bi trebala da se poštuju:

  • Primenjujte ga često na vaše obrve i verujem da ćete primetiti da vaše obrve izgledaju bujnije i zdravije. Kako bi se videli rezultati neophodno je raditi stalnu primenu. Ok, može se desiti da vam nekad nije pri ruci, ali trebalo bi bar da pokušate da održite kontinuitet.
  • Čistite vaše obrve pre nanošenja arganovog ulja. U stvari čistite celo lice. Ovo je veoma bitno ako želite brze i dobre rezultate. Ako se ne pridržavate ovoga,  ulje ne može prodreti do dubine dlake i na taj način dolazi samo do površinskog oporavka . Pored toga, prljavština i masnoća se skuplja na našim obrvama tokom dana, pa je čišćenje dobro i zbog higijene. Ako želimo da nam ulje pruži zaštitu neophodno je primenjivati ga na čistu podlogu.
  • Primenjujte nežnu masažu prilikom nanošenja arganovog ulja za obrve. Pitate se zašto ? Blaga masaža, kružnim pokretima, omogućava da hranjivi sastojci dospeju dubinski do folikula dlake. Pored toga, poboljšava se cirkulacija u predelu koji masirate. Na taj način pospešujete rast dlake. Kada primenjujete ovakve metode nanošenja arganovog ulja pomažete vašim obrvama da postanu gušće. Ujedno skraćujete vremenski period koji je potreban da bi se videli prvi rezultat, zbog čega je odlično za ubrzan rast obrva.

Nanošenje arganovog ulja

Nanošenje arganovog ulja za obrve možete raditi na više načina. Postoji par koje su veoma popularne:

  • Nanošenje štapićima za uši. Ova mala stvarčica veoma je popularna kada je neophodno naneti male količine proizvoda na neko mesto. Štapići su veoma precizni i omogućavaju lokalizovano nanošenje proizvoda.
  • Primena tuferima of vate. Kada se primena arganovog ulja radi na ovakav način obično se nanosi malo veća količina ulja. Zato budite spremni da ispadnete masni, ili da vam kapne negde gde ne treba. Ako ipak ne želite ulje po sebi, predlažem da vodite dosta računa o količini koju nanosite.

Bitne stavke kod primene arganovog ulja jeste vođenje računa o:

  • Raščešljavanju obrva - Gledajte da vaše obrve budu lepo raščešljanje pre i nakon primene arganovog ulja. Na taj način možete omogućiti ravnomernu distribuciju ulja duž cele dlake. Za češljanje možete koristiti se češalj za trepavice i obrve.
  • Ostavite preko noći - Čak i ako ne nanosite ulje uveče, preporučuje se da ostavite ulje na vašim obrvama do jutra.

Kada vaše obrve budu počele da rastu možete isprobati oblikovanje obrva čupanjem koncem, čupanje pincetom ili primeniti neki drugi metod oblikovanja obrva. Na taj način imaćete lepo oblikovane obrve svaki dan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading