VRHUNSKI KOLAČ LAGAN ZA PRIPREMU Jednostavne čokoladne kocke, čista fantazija
Foto: printscreen/domaćirecepti

Sastojci

Biskvit:

– 7 velikih kašika brašna
– 4 velike kašike šećera
– 1 mala kašika sode bikarbone
– 2 velike kašike čokolade u prahu
– 1 vanilin šećer
– izrendana kora od dve pomorandže
– 1 čaša čvrstog jogurta
– 100 ml ulja
– 100 ml hladnog mleka pomorandže

Za preljev:

– sok od dve 

Fil:

– 500 ml mleka

– 300 ml vode
– 3 pudinga čokolada
– 100 g čokolade za kuvanje
– 5 velikih kašika šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pomešajte sve suve sastojke za biskvit, pa dodajte tečne sastojke i dobro umutite pjenjačom. U ovoj torti nema jaja. Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh (ja sam pekla u tepsiji 30 h 25 cm) i pecite 15-20 minuta, u zavisnosti od rerne, proverite čačkalicom da li je gotova.

Vrući biskvit prelijte sokom od pomorandže i ostavite da se ohladi dok pripremate fil. Prokuvajte mleko i šećer, pa puding razmutite u vodi. Kada je mleko provrilo, dodajte umućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Zatim dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Vrući puding namazati na biskvit i ostaviti da se ohladi, najbolje preko noći. Isecite na kockice i ukrasite šlagom (po želji). Izvor: coolinarika.com

Komentari (1)

Loading
Vesna

09.12.2022 14:48

Stamparska greska ~za koru pise ~ hladnog mleka pomorandze . ~ za preliv ~ sok dve / verovatno pomorandze