Da bude puna volumena! Jedini pravilan način za pranje kose
Foto: Shutterstock

Počešljajte kosu da biste je lakše stilizovali nakon pranja. Savetuje se da prvo češljate krajeve, a zatim koren kose. Nanesite malo prirodnog ulja za kosu (kokosovo, arganovo, bademovo) na krajeve i ponovo ih počešljajte.

U idealnom slučaju, potrebno je da ostavite ulje na kosi celu noć, ali možete ograničiti i držanje oko 15 minuta. Mnogi stručnjaci smatraju da je ovo delotvornija metoda od regeneratora, jer smanjuje dodatno mašćenje kose, daje joj volumen i potpuno je prirodno.

Takođe, ono što je važno jeste da koristite šampon koji odgovara vašem tipu kose. Preporučuje se da farbanu kosu perete šamponom bez sulfata.

Šampon sa sulfatima mogu koristiti oni koji imaju neobojenu kosu koja se brzo masti. Ako imate kovrdžavu kosu, trebalo bi da razmislite o korištenju regeneratora za dubinsko čišćenje umesto šampona, jer je kovrdžava kosa sklona isušivanju

Počešljajte kosu da biste je lakše stilizovali nakon pranja. Savetuje se da prvo češljate krajeve, a zatim koren kose. Nanesite malo prirodnog ulja za kosu (kokosovo, arganovo, bademovo) na krajeve i ponovo ih počešljajte. U idealnom slučaju, potrebno je da ostavite ulje na kosi celu noć, ali možete ograničiti i držanje oko 15 minuta. Mnogi stručnjaci smatraju da je ovo delotvornija metoda od regeneratora, jer smanjuje dodatno mašćenje kose, daje joj volumen i potpuno je prirodno.

Takođe, ono što je važno jeste da koristite šampon koji odgovara vašem tipu kose. Preporučuje se da farbanu kosu perete šamponom bez sulfata.

Šampon sa sulfatima mogu koristiti oni koji imaju neobojenu kosu koja se brzo masti. Ako imate kovrdžavu kosu, trebalo bi da razmislite o korištenju regeneratora za dubinsko čišćenje umesto šampona, jer je kovrdžava kosa sklona isušivanju.

Komentari (0)

Loading