Dijetalnii čizkejk: Otmeni slatkiši sa šargarepom
Schutterstock
Dijetalnii čizkejk

Sastojci:

5 šargarepa

2 jajeta

2 belanca

1/2 šolje integralnog brašna

500 g krem sira

1 čaša kiselog mleka

1 kesica želatina

1/2 kesice praška za pecivo

Priprema:

Šargarepu oljuštite, skuvajte i ispasirajte. Umutite jaja i belanca, pa ubacite polovinu smese ispasirane šargarepe, praška za pecivo i brašno. Sipajte u kalup za čizkejk i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Polovinu kesice želatina pripremite po uputstvu sa kesice i dodajte u pomešani sir i kiselo mleko. Kad kora bude gotova, dodajte krem od sira i ostavite u frižideru oko 3 sata. Drugu polovinu želatina pomešajte sa ostatkom ispasirane šargarepe i rasporedite preko čizkejka. Ponovo stavite u frižider, ovog puta preko noći, da se lepo stegne.

Dijetalnii čizkejk: Otmeni slatkiši sa šargarepom

Schutterstock

 

 

Medeni kolač

Sastojci:

Za koru:

6 šargarepa

3 jajeta

2 šake pečenih badema

1 kašičica praška za pecivo

2 šolje brašna

Za krem:

250 g krem sira

1 čaša kiselog mleka

2 kašike meda

Priprema:

Šargarepu oljuštite i izrendajte. Ulupajte jaja, pa dodajte samlevene bademe, brašno i prašak za pecivo i sjedinite s šargarepom. Sipajte u kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni 40 minuta. Izmutite mikserom krem sir i kiselo mleko, pa na kraju dodajte med i špatulom lagano promešajte. Prelijte preko kolača i ostavite u frižideru da odstoji do 2 sata.

 

Dijetalnii čizkejk: Otmeni slatkiši sa šargarepom

Schutterstock

 

 

 

Zdravi keksići

Sastojci:

2 jabuke

3 šargarepe

5 urmi

3 jajeta

1 šolja smeđeg šećera

3 kašike kokosovog brašna

3 kašike pšeničnog brašna

1 kašičica cimeta

1 kesica praška za pecivo

3 kašike ulja

1 šaka ovsenih pahuljica

Priprema:

Jabuke i šargarepu oljuštite i izrendajte. Urme takođe sitno isecite. Umutite jaja i šećer u vazdušastu smesu, pa polako dodajte cimet, ulje i na kraju brašno, pa špatulom lagano promešajte. Ubacite voće i ovsene pahuljice i sjedinite. Šakama oblikujte loptice, pa ih prilikom ređanja u pleh koji ste obložili papirom za pečenje malo spljosnite da dobiju oblik kruga. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.

 

 

Posna fantazija s kokosom

Sastojci:

300 g šargarepe

1 kašika kokosovog brašna

120 g oraha

150 g šećera

1 kašičica cimeta

2 kašike ulja

200 g posnog mlevenog keksa

1/2 kašičice soka limuna

Priprema:

Šargarepu oljuštite i krupno izrendajte. Zagrejte ulje na tiganju, pa je ubacite i dinstajte dok ne omekša. Dodajte postepeno šećer i konstantno mešajte. Ostavite da se ohladi. U mleveni keks dodajte cimet, mlevene orahe, 1/2 kašičice soka limuna, kokosovo brašno i izdinstanu šargarepu. Mešajte dok se ne sjedini. Na tacnu stavite papir za pečenje pa kolač sipajte na nju. Ostavite kolač nekoliko sati u frižideru da se stegne. Po želji ukrasite šlagom, orasima i komadićima šargarepe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading