ŽENA OD 60 GODINA OTKRILA TAJNU Svi joj zavide, jer nema ni jedne bore
Foto: Youtube/Printscreen

Da aspirin ima lekovito dejstvo na kožu lica, moglo je da se pretpostavi, jer kao što uklanja upalu iznutra, on ima svojstvo da ukloni upalu i spolja na koži.

Zahvaljujući dejstvu acetilsalicilne kiseline, mogućnost upale na koži će biti smanjena, jer dobar deo mikroorganizama i bakterija na koži će biti ukonjeni. Ovo je važno za lečenje svih vrsta bubuljica, a prvenstveno za acne vulgaris, koje predstavljaju vrlo zahtevan problem sa kožom lica.

Maska od aspirina i limuna

Potrebno vam je:

  • – 3 aspirina
  • – 3 kašike limunovog soka

Priprema: Rastvorite aspirine u limunovom soku i dobro pomiješajte i napravite pastu. Dobro operite lice, nanesite smesu na lice i ostavite da deluje 10 minuta, a onda operite lice sa puno vode.

Maska od meda, jogurta i aspirina

Potrebno vam je:

  • – 4 aspirina
  • – 1 kašika jogurta
  • – 1/2 kašike meda

Botoks maska

Priprema: Usitnite aspirine dok ne postanu prašak i pomiješajte sa drugim sastojcima. Pre primene ove maske, stavite krpu sa toplom vodom preko lica, zbog otvaranja pora. Kada ste to uradili, osušite lice i ostavite masku da deluje 30 minuta i na kraju operite lice mlakom vodom.

Zategnite svoje lice sa ovom maskom koju će te napravite sami, vrlo je jednostavno napraviti a rezultatima će te biti više nego oduševljeni.

Potrebni sastojci su:

  • - jedno jaje tj; jedno belance koje treba da umutite mikserom
  • - pola iseckane banane koju treba izgnječiti i preko cediljke ispustiti sok u belance i dobro izmešati
  • - dve tablete aspirina, u malo vode rastopiti

Belance osim za zatezanje odlično je i za otklanjanje akni i fleka kao I zahidrataciju i regeneraciju kože. Aspirin omekšava kožu, smanjuje crvenilo i uklanja mrtve ćelije.

Kada izmešate ova tri sastojka nanesite na svoje lice i sačekajte da se osuši. Kada se osuši vi premažite opet lice i ponovo sačekajte da se osuši, zati lice dobro isperite i namažite masniju kremu.

Rezultate će te odmah primetiti i bićete zadovoljni!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading