Pravi francuski doručak: Recept za kroasane sa kremom
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 120 ml mlake vode
  • 12 g svežeg kvasca
  • 400 g brašna
  • 100 g šećera
  • 2 kašike putera, rastopljenog
  • 60 ml mlakog mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 kašika mleka
  • krem od lešnika

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. U činiju sipajte brašno pa od brašna napraviti udubljenje i u njega izmrviti svež kvasac. Sipajte mleko, puter, jaje, šećer i toplu vodu. Mešajte da se kvasac rastvori. 

Mesite smesu rukama dok se testo ne sjedini. Mešajte dok ne postane glatko i elastično, a zatim podelite na pola. Polovinu testa pomešati sa kakaom i 15 ml mleka.

 Oba testa formirati u loptu i ostaviti 1 sat. I čokoladno i belo testo razvucite u pravougaonik. Položite jedan list testa na drugi i lagano pritisnite. Testo isecite na trouglove i uvaljajte u kroasane.

Stavite svaku rolnu na pleh za pečenje obložen pek papirom i premažite mlekom. Pecite 20-25 minuta, ostavite da se ohladi, a zatim napunite kremom od lešnika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading