Zdrav obrok: Piletina sa avokadom (RECEPT)
Foto: Shutterstock

SASTOJCI:

  • maslinovo ulje
  • 350 g pilećeg filea
  • veći avokado
  • manja šaka oraha
  • deset prepeličjih jaja
  • šaka svežeg spanaća
  • malo origana
  • so, biber

PRIPREMA:

Pileći file iseći na deblje šnicle, posoliti, pobiberiti i začiniti origanom, pa pržiti u tiganju na umerenoj temperaturi dok ne porumeni. Prebaciti na adekvatnu tacnu.

Prepeličja jaja tvrdo skuvati, oljuštiti, po želji prepoloviti, te dodati piletini. 

Spanać kratko blanširati, pa i njega staviti na tanjir. Na kraju dodati avokado i orahe, preliti sve sa još malo ulja, začiniti po ukusu i poslužiti dok je toplo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading