Nega pre svega: Četiri trika protiv starenja
Foto: Shutterstock

Nega kože je imperativ svima, a naročito ženama koje sa godinama gube  mladalački izgled pa se podvrgavaju raznim tretmanima, a neretko i estetskim korekcijama i operacijama. Iako od daleke 1982. godine radi na polju estetske hirurgije i ulepšava žene širom sveta, poznati francuski hirurg Žan Lui Sebag, smatra da postoji i alternativa operaciji i da ženama nudi i savetuje koncept star 17 godina koji naziva „održavanje starenja“. On podrazumeva određene korake koji usporavaju starenje kože i koje mogu sve dame da slede ne odlazeći kod hirurga da se podvrgavaju tretmanima.

- Moja vizija za „održavanje starenja uvek je bila održavanje prirodno blistave kože zdravog izgleda koja izgleda i oseća se najbolje što je duže moguće. – objašnjava dr Sebag i ističe da ovakav način nege kože ima za cilj da povrati izgubljeno tokom starenja. Evo saveta kojih treba da se pridržavate kako bi zadržali mladalačkki sjaj i graciozno starili.

Čišćenje kože – prvi korak odbrane od starenja

Najveći krivci za ubrazno starenje kože su svakako toksini koji se zadržavaju na koži i koji ubrzavaju starenje. Čišćenje lica je prvi i neophodan korak ka čistoj i negovanoj koži na koju će se bore sporije iscrtavati, a najbolje je to činiti ujutru i uveče. Nakon napornog dana i nagomilane prljavštine na licu, neophodno je očistiti lice kako bi se uklonila nečistoća i prodrlo duboko u kožu otvarajući pore.

Za svežu i čistu kožu neophodno je koristiti dva put neagresivno sredstvo koje će ukloniti znoj i nečistoću sa kože savetuje dr Sebag, i ono ne sme da iritira kožu.

Piling kože je neophhodan nakon čišćenja

Ovaj korak preskaču svi a naročito muškarci a izuzetno je bitan u dnevnoj rutini nege kože kako bi ostala mlada i sveža. Ovaj proces stimuliše obnavljanje ćelija i usporava proces stvaranja bora. Nisu svi pilinzi ekološki niti efikasni smatra ovaj stručnjak pa preporučuje one maske koje u sebi sadrže mešavinu mlečne kiseline i azelainske kiseline, jer imaju veliku delotvornost na proizvodnju melanina, sprečavanje pigmentacije i generalno usporavanja starenja.

Maska od gline

Pored svakodnevne nege čišćenja kože, postoje toksini koji se duboko nagomilavaju u njoj i teško je jednostavnim preparatima dopreti do njih. Efikasan način za to je maska od gline koja duboko otvara pore i čisti kožu te uklanja svu nečistoću koja se nagomilala na njoj. Najbolje je koristiti dva puta nedeljno i to naneti je zaglađivanjem kože i područja oko očiju i ostaviti da deluje desetak minuta. Ova maska će zategnuti pore, umiriti kožu i dati joj glatkoću istovremeno eliminišući mitisere i fleke.

Hidrirajte svoju kožu

Zadnji korak u nezi kože je obavezna hidratacija. Proizvodi bogati hijaluronskim kiselinama daće vašem tenu blistavost. Stručnjak savetuje da se koristi serum koji ima efekat podizanja i zatezanja i deluje na kožu pomažući joj da se regeneriše i da smanji pojavu finih linija i bora.

Komentari (0)

Loading