SKINITE RUŽNE FLEKE SA LICA Ovo sušeno voće uklanja tamne mrlje od sunčanja u rekordnom roku
Foto: Pixabay

Često kada smo duže izloženi suncu se nam licu pojavljuju tamne fleke, obično na čelu, jagodicama, a ponekad i iznad usana, a koje deluju kao tragovi prljavštine. Reč je o pojačanoj pigmentaciji, odnosno hiperpigmentaciji, koja čak ni najjačim kućnim pilinzima ne može da se ukloni sa kože. 

Kod ovog problema pomaže jedan sasvim neočekivgan "lek", a to su suve kajsije! Ovo sušeno voće pomaže da se uklone tamne fleke sa kože, a sve zahvaljujući jednom nutrijentu.

Suve kajsije sadrže beta-karoten koji, kada se unese, pretvara se u vitamin A. Ovaj vitamin štiti kožu od oštećenja i posebno pomaže kod pojačane pigmentacije tako što uklanja ove ružne fleke sa lica.

Doktori ističu i da je koncentracija hranljivih materija, vitamina i minerala u 100 grama suvih kajsija veća nego u istoj količini ovog voća kad je sveže. Kada se osuši, kajsija gubi vlagu, pa se vitamini koncentrišu u ostacima pulpe.

Suve kajsije su 80 odsto sastavljene od lako svarljivih ugljenih hidrata – mono i disaharida, pa se osobama sa dijabetesom ne preporučuje da ih jedu, ili makar da budu obazrivi sa njima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading