Ne bacajte pare na kupovne: Naravite sami tonik za lice koji odgovara vašem tipu kože
Foto: Shutterstock

Tonik je sredstvo koje se koristi za negu lica, i služi isključivo za čišćenje i skidanje mrtvih ćelija sa lica.

Tonik za kombinovanu kožu

Tonik sa mandarinom - sitno iseckajte jednu mandarinu sa korom, dodajte sitno samlevene orahe, prelite smesu sa pola čašice rakije i ostaviti da odstoji u toku dana. Zatim pomešajte sa vodom u jednakim proporcijama i čistite lice ovim tonikom, ako ste u mogućnosti svaki dan.

Slani tonik - pola supene kašike morske soli i ostavite da se istopi u šolji  hladne prokuvane vode.

Grejfrut tonik - svežu koru od jednog grejpa staviti u nemetalni sud i preliti sa pola čaše hladne vode. Sitno iseckajte koru u vodu i ostavite 1-2 dana.

Hidrantni tonik za suvu kožu

Tonik od hibiskusa - hibiskus je savršen sastojak vašeg prirodnog tonika. Ubacite jednu do dve kesice čaja u ključalu vodu. Sačekajte dvadeset minuta, a zatim izvadite kesice. Pre nego nanesete tonik na lice probajte malo naneti na vrat, da proverite ima li kakvih reakcija.

Tonik sa peršunom - peršun, kao što znamo je jako zdrav začin u ishrani. Samim tim njegova primena u prirodnoj kozmetici je više nego značajna. Spremite savršen tonik u kombinaciji sa limunovim sokom na jednostavan način. Potrebna vam je šolja vode , jedna kašičica svežeg soka limuna I ¼ seckanog peršuna. Stavite peršun u činiju i prelite ključalom vodom, kada se sadržaj skroz ohladi, dodajte limunov sok. Spreman je tonik za korišćenje.

Tonik za masnu kožu lica

Limun tonik - Ovo je super jeftin i jednostavan način da napravite tonik koji radi čuda za masnu kožu. Budući da je prirodni astringent, limun će pomoći zategnuti velike pore, ubiti akne, kao i višak masnoće sa vašeg lica. Koristite razmer 1: 2 sveže stisnutog limunovog soka u čistoj vodu kako biste napravili dobar tonik sa limunom. Čuvati u čistoj bocu sa prskalicom. Osvežite svoje lice s neverovatnim tonikom sa limunovim vodom.

Tonik na bazi krastavca - Krastavac ima sjajan uticaj, pre svega hlađenja kože, kao i to da pomaže  kod dubinskog čišćenja  kože od prljavštine. Tonik na bazi krastavca  će osvežiti i očistiti kožu, stvarajući savršenu vlažnost kože i dajući još i dodatni balans ulja. Koristite vodu od krastavaca kao astringent (za stezanje velikih pora), osvežavajući toner i kao sprej za raspršivanje kako biste postavili šminku na savršeno čisto lice

Tonik za lice od ruže - Ružina voda je drevna tajna lepote koju su koristili drevni Persijanci, Egipćani i Indijanci kao tonus kože, da ohladi upale i osveži umornu kožu. Drevne egipatske žene koristile su ružinu vodu kako bi čistile kožu, smanjile bore i zategnuli kožu licu. Persijanci ne samo da koriste ružinu vodu da bi dobili slatku aromu u kuvanju, već i koriste kao dnevni tonik lica. Čuvajte čistu ružinu vodu u čistoj posudi sa sprejom i prskajte na lice pre nego što nanesete šminku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading