Koji su to prirodni afrodizijaci i kako deluju na organizam?
pixabay.com

Danas su afrodizijaci takođe aktuelni i evidentno pomažu i slučaju nedostatka želje za seksom, negativnog uticaja stresa na seksualni život ili zdravstvenih problema čije postojanje narušava uživanje u intimnim odnosima. Svaki prirodni afrodizijak ima svoj način delovanja, a negativni efekti su retki.

Definisanje afrodizijaka

Pod afrodizijakom podrazumevaju se sredstva koja se koriste za stimulaciju seksualne želje. To može biti hrana, piće ili neka supstanca čiji sastojci imaju sposobnost da poboljšaju seksualni život osobe koja ih konzumira. Ova sredstva dobila su ime po grčkoj boginji ljubavi, Afroditi.

Da li prirodni afrodizijaci zaista funkcionišu?

Naučnici još uvek izučavaju većinu afrodizijaka da bi potvrdili njihovo delovanje i uočili moguće negativne efekte. Većina istraživanja koja garantuju efekte afrodizijaka zasnovana su na studijama gde su životinje bile test subjekti. Zanimljivo je i da brojni efekti korišćenja stimulativnih prirodnih sredstava zapravo potiču iz ljudske psihe.

Zašto treba da se odlučite za prirodne afrodizijake?

U najvećem broju slučajeva afrodizijaci se primenjuju kao prva pomoć kod smanjenog libida. Za preranu ejakulaciju ili erektilnu disfunkciju najčešće primenljivo i najučinkovitije rešenje upravo može biti neki afrodizijak prirodnog porekla. Na kraju krajeva, razlog za upotrebu stimulativnih prirodnih sredstava ne mora biti neki problem. Prosto i jednostavno, ako želite da više uživate u seksu isprobajte bilo koji prirodni afrodizijak. Većina njih se može lako pronaći u bilo kojoj prodavnici ili online shop-u. Sex shop je takođe mesto gde u ponudi ima raznovrsnih prirodnih afrodizijaka. Izbor je ogroman i za žene i za muškarce.

Podela afrodizijaka prema dejstvu

Na osnovu delovanja možemo podeliti afrodizijake u nekoliko kategorija. Jedna od njih jeste grupa hrane koja budi čula i time pomaže osobama koje je konzumiraju u seksualnoj stimulaciji. Jaki začini uvećavaju temperature tela i pojačavaju nagon za seksom. Zasebna kategorija jeste skup egzotične hrane i začina koji dokazano imaju pozitivno delovanje na seksualnu želju. Interesantno je i da podsticajno deluje voće i povrće koje izgledom podseća na polne organe, ali i reproduktivni organi životinja.

Nekoliko provereno delotvornih prirodnih afrodizijaka

1. CRNA ČOKOLADA – Čokolada ne predstavlja samo idealni slatki poklon za godišnjicu braka ili Dan zaljubljenih. Deluje podjednako i na raspoloženje i na seksualni nagon zahvaljujući prisutnosti feniletilamina. Istraživanja su pokazala da konzumiranje čokolade pomaže u održavanju erekcije.

2. CIMET – Vremenom, konzumiranje specifičnog začina kao što je cimet pozitivno utiče na libido i istovremeno redukuje rizik od pojave urinarnih infekcija čiji je najčešći uzročnik ešerihija koli. Cimet pomaže u kontroli šećera u krvi, što vodi ka boljem seksu, jer uvećana glukoza u krvotoku smanjuje protok krvi do vaginalnog otvora.

3. MAKA – Moćni ekstrat biljke maka poreklom iz Perua predstavlja sjajan izvor energije i rešenje za smanjen seksualni nagon. U Peruu se maka koristi vekovima za plodnost, dok studije ukazuju da korišćenje ove biljke podstiče produkciju spermatozoida.

4. GINKO BILOBA – Prirodni suplementi ove drvenaste biljke preporučuju se za poboljšanje uživanja u intimnim odnosima, a njenu efektivnost potvrđuje i drevna kineska narodna medicina. Ginko se ponaša kao afrodizijak tako što deluje opuštajuće na krvne sudove i podstiče cirkulaciju.

5. LUBENICA – Ovo osvežavajuće voće ponaša se stimulativno u nedostatku seksualne želje tako što takođe pojačava cirkulaciju krvi kroz telo zahvaljujući aminokiselini citrulinu u njenom sastavu. Eto idealnog prirodnog sredstva koje će odlično poslužiti da u toku leta uživate sa svojim partnerom.

6. JAGODE – One predstavljaju simbol rimske boginje Venere i imaju oblik srca. Međutim, ono što čini jagode odličnim za povećanjem libido jeste cink, ali i vitamin C. Umočite jagode u čokoladu, počastite se sa partnerom i pripremite se za nezaboravno veče.

7. ETERIČNO ULJE RUŽE – Ukoliko Vam stimulacija čula pomaže da uživate u intimnim odnosima, sjajan izbor jeste miris eteričnog ulja ruže koje će Vas opustiti, poboljšati Vaše raspoloženje i pojačati želju za seksom. Ruža je oduvek bila simbol ljubavi, zbog čega itekako treba da je uključite u ljubavne igrice sa partnerom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading