Neodoljiv ukus: Recept za kukuruzne uštipke
Foto: Youtube/Printscreen

POTREBNO:

Za kremasti umak:

  • ½ šolje pavlake
  • 1 kašika majoneza
  • sok od pola limete
  • 2 kašičice čilija u prahu
  • prstohvat soli

Za uštipke:

  • 2 jaja
  • ½ šolje mleka
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice crnog bibera
  • 1 šolja brašna
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 3 šolje zrna kukuruza
  • 1 šolja narendanog čedar sira
  • 2 kašike seckanog vlašca
  • biljno ulje, za prženje
  • izmrvljen sir i peršun za dekoraciju

PRIPREMA:

Za pripremu umaka potrebno je u manjoj posudi umutiti pavlaku, majonez, sok od limete, čili u prahu i so. Staviti u frižider dok se pripremaju uštipci.

Za pripremu uštipaka potrebno je u većoj posudi umutiti jaja, so, mleko, beli luk u prahu i biber. Dodati nakon toga brašno i prašak za pecivo. Na samom kraju umešati kukuruz, sir i vlašac. Zagrejati veći tiganj na srednjoj temperaturi i sipati u njega ulje. Kraj njega staviti tanjir obložen ubrusom.

Testo sipati kašikom u tiganj i lagano poravnati poleđinom kašike. Radeći u serijama, pržiti uštipke sa svake strane oko 2 minuta. Kada su gotovi prebaciti ih na ubrus da se ocede od masnoće. Pečene uštipke, dok su topli služiti sa prethodno pripremljenim umakom, sirom i peršunom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading