Cela kuća će mirisati: Recept za tart sa jabukama
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 2/3 šolje brašna
  • 3 kašike neslanog putera (isečen na 3 jednaka dela)
  • 1 kašika biljnog ulja
  • ½ kašike šećera
  • 1/8 kašike soli
  • 1 kašika hladne vode
  • 2 jabuke, isečene na tanke komade
  • 2 kašike šećera (za preko)
  • 3 kašike putera isečenog na kocke (za preko)

Način pripreme:

Izmiksati brašno, puter, šečer, malo soli, ulje i vodu, u količini koja je navedana. Sve sastojke dobro umesiti i staviti u frižider na 20 minuta.

Razvući testo oklagijom i staviti u kalup. Jabuke iseći na tanke kriške i poređati preko, i zatim staviti sinte kockice putera preko jabuka. Staviti u rernu i peći oko 40 minuta na 200 stepeni. Kada je pečenje gotovo pospite tart sa šećerom u prahu i služite uz sladoled po želji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading