Nega posle sunčanja: Tri domaće maske za sa zdravu i bujnu kosu
Foto: Shutterstock

Ako je vašoj kosi potrebno jačanje, isprobajte masku za kosu sa maslinovim uljem i bananom

Banana hidrira oštećenu, suvu i kosu bez sjaja, jer je bogata vitaminima i mineralima (kalijum) koji ne samo da jača kosu već i uravnotežuje pH vlasišta. Maslinovo ulje je sa druge strane bogato zdravim mastima i vitaminom E, elementima koji čine kosu sjajnom. Maslinovo ulje je takođe idealno u slučajevima kada je kosa sklona lomljenju.

Trebaće vam zrela banana i kašika maslinovog ulja. Ispasirajte bananu i dodajte ulje u blender, mešajući dok se ne formira kremasta, pahuljasta maska. Nanesite masku dok ste pod tušem, nakon kupanja i ostavite da deluje 10-15 minuta. Dobro isperite mlakom ili hladnom vodom.

Ako želite da se borite protiv dosadnog kovrdžanja, napravite masku od jogurta

Mlečna kiselina sadržana u jogurtu hidrira kosu - a kao što je poznato, hidrirana kosa se manje kovrdža. Takođe, kada se jogurt ispere sa kose, pomažete u uklanjanju mrtvih ćelija iz dlake. Jogurt se može mešati sa bilo kojim drugim sastojkom koji želite, u zavisnosti od potreba vaše kose. Na primer, med u kombinaciji sa jogurtom pomaže kosi da zadrži potrebnu vlagu, dok u kombinaciji sa kokosovim uljem može pomoći kod opadanja, a sa maslinovim uljem da kosi da sjaj.

Ako je vaša kosa suva probajte kokosovo ulje

Kokosovo ulje se veoma lako upija u kosu zbog masnih kiselina, što ga čini idealnim za dehidriranu kosu. Sadrži vitamin E koji podstiče brži rast kose i predstavlja prirodni UV filter koji sprečava oštećenja od sunca. Pored toga, kokosovo ulje ima antimikrobna svojstva kada se nanese na kožu glave, čime se bori protiv peruti i temeljno čisti pore.

Nanesite ga na celu dužinu kose uz pomoć češlja, nežno masirajući prstima i kosu i kožu glave. Ostavite da deluje što duže možete i dobro isperite. Ako imate jako masnu kosu, možda ćete morati da nanesete manju količinu kako je ne biste opteretili.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading