METODE KOJE PROVERENO RADE Evo kako da se naterate da vežbate
Foto: Shutterstock

Novopečenim parovima je mnogo lakše da to učine, jer će tako provoditi više vremena zajedno, ali se za motivaciju starijih partnera treba poslužiti i malim lažima, piše "Dejli mejl".

- Prema brojnim istraživanjima, muškarce je teže pokrenuti na rekreaciju i bilo koji vid vežbanja u zatvorenom.Nedostaje im motivacija, pravdaju se obavezama i slobodno vreme radije provode uz prenos utakmica.

Čim primetite da je prestao da brine o svojoj kondiciji, pravo je vreme da mu predložite da zajedno krenete na vežbanje - kaže fitnes instruktor Džon Rouli i navodi nekoliko metoda koje će vam pomoći da vas voljena osoba posluša i počne da vodi računa o svom telu.

- To će vas ponovo zbližiti, a sa prvim efektima bićete zadovoljniji.Probajte, i mislite na cilj - poručuje Rouli.

Metod 1: Razgovarajte o izgledu, ali izbegavajte direktnu kritiku i, posebno, uvrede.Kažite mu da bi mogao da poradi na formi kako bi mu neka odeća bolje stajala i slično.

Metod 2: Probajte sami da pokažete koliko je efikasno i korisno da se jutro počne gimnastikom.Uplatite za početak dva termina nedeljno u teretani i oduševljeno prepričavajte iskustva poznanika i prijatelja kako zajedno vežbaju.

Metod 3: Ako razgovor nije urodio plodom - pređite na "vizuelnu motivaciju."Stavite sliku ispred kreveta kada ste počeli da se zabavljate i kada je izgledao vitko i lepo.Psiholozi kažu da je vizuelna predstava najbolja motivacija za samousavršavanje.

Metod 4: Vaš glavni zadatak je da što je više moguće podržite voljenu osobu.Promena uobičajenog načina života je stresna,naročito za muškarca, tako da ne štedite na rečima ljubavi i često hvalite njegova dostignuća, iako su minimalna.

Metod 5: Nagradite njegove napore korisnim poklonima.Poklonite mu nove patike, pa s lepim vremenom teretanu zamenite šetnjom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading