Za brži rast i bujnu kosu: Sprej za negu od samo tri biljke
Foto: Shutterstock

Ukoliko imate tanku i retku kosu, kao i problem s opadanjem kose, ovaj čaj za negu vlasi može vam pomoći. Reč je o spreju za kosu koji sami možete da napravite od samo 3 biljke, a glavna zvezda je kopriva – biljka koja se vekovima koristi za negu kose.

Četiri šalice destilovane vode sipajte u šerpu i stavite da se kuva na srednjoj vatri. Kada proključa, dodajte dve kašike karanfilića i dve kašike sušene koprive. Smanjite vatru na najniže i ostavite da se kuva oko 20 minuta. Procedite dobijeni čaj, a dok je još vruć dodajte u njega kašiku ruzmarina, pa ostavite da odstoji preko noći. Ujutro ponovo procedite i sipajte u bočicu s raspršivačem, pa poprskajte dobijenim sprejom kosu nakon pranja i dobro utrljajte u kožu glave.

Zašto baš ove 3 biljke?

Karanfilić podstiče cirkulaciju, stimuliše rast kose i jača je. Kopriva smanjuje opadanje kose, podstiče rast novih vlasi. Ova biljka sadrži silicijum i sumpor koji čine kosu sjajnijom i zdravijom. Ruzmarin je biljka koja se posebno preporučuje osobama s tankom i retkom kosom, jer takođe stimuliše rast.

Postupak možete pogledati i u videu:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading