Prirodan dezodorans: Soda bikarbona je najefikasniji način da se rešite neprijatnih mirisa
Foto: Shutterstock

Kako biste koristili sodu bikarbonu kao dezodorans, možete utapkati malu količinu ispod pazuha. Ali, ovaj metod može postati prilično neuredan i verovatno neće delovati previše dobro. Bolja opcija je da napravite pastu-dezodorans prateći ove jednostavne korake.

Soda birkabona sa toplom vodom za pasta-dezodorans

  • Pomešajte oko 1/4 kašičice sode bikarbone sa malom količinom mlake vode u činijici, sve dok se ne formira pasta. Nanesite pastu na pazuhe, nežno je utapkavajući vrhovima prstiju po koži.
  • Pre nego što se obučete uverite se da je pasta potpuno suva. Takođe možete da kombinujete sodu bikarbonu sa drugim sastojcima bez upotrebe vode.

Dodaci – kokosov buter ili ulje, kukuruzni skrob, ulje lavande…

  • Pomešajte 1 deo sode bikarbone sa 6 delova kukuruznog skroba, koji može delovati kao antiperspirant i održava vas suvim.
  • Pomešajte 1 deo sode bikarbone sa 2 dela ši putera ili kokosovog putera, što može biti od pomoći za suvu, osetljivu kožu.
  • Pomešajte 1 deo sode bikarbone sa 4 dela kokosovog ulja i dodajte kap esencijalnog ulja, poput ulja lavande ili čajevca.

Bez obzira na to koji recept odaberete, važno je da unapred obavite test kako biste bili sigurni da vaša koža nije osetljiva na bilo koji od sastojaka.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading