NAPRAVITE MASKU ZA LICE Oporavite svoju kožu što pre

informer/Alo.rs/J.M. | Žena 28.01.2022 14:00

Razne drevne tradicije poput kineske, egipatske i arapske koristile su jaja za pravljenje maski za lice, jer ona vraćaju koži čistoću, sjaj, mladost i, naravno, ublažavaju bore

Foto: Shutterstock

Daćemo vam nekoliko predloga za domaće maske za lice od jaja.

Hranljiva maska

Žumance neka vam bude baza za ovu hranljivu masku.Ulupajte ga i napravite gust krem sa maslinovim uljem.Posebno napravite kašicu od soka pomorandže i brašna, pomešajte sa žumancetom da masa ne bude previše gusta, već da se lepo maže.Nanesite je na lice, vrat i dekolte, ali i na ruke. Držite do 40 minuta i operite.

Brza maska za masnu kožu

Penasto umutite belance, dodajte kašičicu limunovog soka i ostavite malo da odstoji.Iscedite sok od pola kivija i sa njim dobro istrljajte kožu lica i vrata, naravno, posle pilinga.Kada se sok kivija osuši, ravnomerno nanesite umućeno belance sa limunom i držite 20 minuta. Lice operite toplom, a zatim hladnom vodom.Ova maska zateže, izbeljuje kožu i skuplja pore.


Piling maska protiv mitesera

Pomešajte kašiku mekinja sa umućenim belancem i nanesite na lice. Ostavite da se dobro osuši. Počnite kružnim pokretima da trljate masu dok je ne skinete sa lica. Potom isperite mlakom, pa hladnom vodom.
Expand player
Pogledajte više