Goca Lazarević
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Popularna pevačica narodne muzike Gordana Goca Lazarević ima jedno pravilo za Uskrs: svake godine ofarba gomilu jaja, ali gotovo sva ih podeli svojoj deci i prijateljima.

I ovaj put je na Veliki petak pripremila, kako je istakla, dve korpe jaja, a kako ih je farbala, pokazala je na svom Instagram profile, gde je uz fotografiju, objavila:

Goca Lazarević

Printscreen

 

- “Farbanje jaja i spremanje za Vaskrs u mom domu… Osmeh je vidno prisutan pred ovako veliki praznik”- napisala je pevačica.

- Meni je to radostan praznik, koji je sinonim za rađanje života, za buđenje, kao što je proleće. Rođena sam u proleće. Vaskrs mi je sinonim za ljubav, jedinstvo, za ono što mi treba da budemo, a to je da smo zajedno. Da ne slušamo šta nam pričaju, već da budemo porodica, da se s prijateljima okupljamo, da kažemo jedni drugima lepu reč. Šarenilo jaja govori da su različita, a sva su ista. To znači da smo svi isti, ali malo drugačiji i da ta različitost treba da nas ujedinjuje kako bismo bili pametniji. Da bismo naučili jedni od drugih nešto, da bismo bili bolja verzija sebe. Jedina stvar koja se deli i umnožava je ljubav, tako da me ovaj praznik asocira na ljubav - rekla je Goca, koja jaja farba na tradicionalan način i sa radošću ih deli svojoj deci i prijateljima.
- Sebe zovem 'donesi.com' bez para. Imam dve kotarice, jedna ide jednoj, druga drugoj porodici, a sebi ostavim tek nekoliko, u maloj šerpici. Svi farbamo jaja, ali ja namenim svakome i njima odvajam ona koja su najšarenija, najlepša, ona koja mi najbolja ispadnu - rekla je ona, pa dodala:

- Za razliku od moje dece koja su umetnici, ja sam jedini fizički radnik. Nisam neki esteta da pravim kreacije, već to radim vrlo klasično. Kod moje bake se znalo da se u čarapu stavljaju cvetići i bojala su se u lukovini. Imala su tradicionalne i prirodne motive, jer nas priroda budi i tera na napredak i sreću. Sada su neka moderna vremena u kojima ima mnogo dekoracija, baš kao i asocijacija na ljubav, samo ljubavi ima veoma malo.

Prisetila se i kako je jedne godine zbog jaja dobila batine.

- Najvažnije je kada su deca mala da ima puno jaja. I tako, kad sam bila mala, polupala sam sva jaja i zbog toga sam dobila batine. A i moja deca su znala da ih lupaju u nedogled, pa sam “krala” ona najlepša, a ostavljala im jednobojna da se kucaju sa njima do mile volje - otkrila je za K1 Goca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading