aljbin kurti
Foto: Printscreen

"Kosovo za sada nije na dnevnom redu sastanka Komiteta ministara", rekla je za Telegrafi portparolka u Savetu Evrope Estel Štajner.

Da tzv. Kosovo danas nije bilo tema sastanka ambasadora zemalja članica Saveta Evrope, te još uvek nije uvršteno na dnevni red predstojećeg sastanka Komiteta ministara SE, saopštila je i poslanika DSK Arijana Musljiu-Šoši.

 

 

Ona je na Fejsbuku napisala da će se sastanak ambasadora nastaviti 14. maja, što će biti još jedna šansa za Prištinu.

"Kosovo, danas, nije uspelo da bude tema na sastanku ambasadora koji pripremaju dnevni red za sednicu Komiteta ministara 16. i 17. maja. Ovaj sastanak će se nastaviti u utorak, 14. maja, ali narednih dana proces postaje sve teži, mogućnosti ponestaju. To će biti još jedna šansa za Kosovo, ali…”, napisala je Musljiu-Šoši.

Dodala je da je "nesreća Kosova što imamo premijera čija se svaka odluka zasniva na izbornim kalkulacijama, bez obzira na interes Kosova".

"Za Kurtija su važni propaganda, glasovi i moć”, dodala je Šoši.

Albanijan post sinoć je, pozivajući se na diplomatske izvore, preneo da je Francuska uputila notu zemljama članicama Saveta Evrope u kojem je zatražila odlaganje odluke o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, zbog toga što vlada Aljbina Kurtija nije preduzela nijedan korak ka formiranju Zajednice srpskih opština.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading