ZVUČI BLESAVO ALI JE VRLO KORISNO Evo zašto treba da stavite novčić u zamrzivač, pre nego što krenete na put
Foto: printscreen/TikTok

Kad se pripremate za svoje sledeće putovanje, setite se da ranije stavite novčić u zamrzivač. Zvuči čudno? Verujemo, ali razlog je vrlo važan. Naime, novčić će vam tako dati do znanja ako je u vašoj kući nestalo struje na duže vreme i da li se zbog toga hrana pokvarila.

Trik je na TikToku podelila Emerald Outlaw, mama koja na tom profilu deli razne ideje. A ova uključuje času zamrznute vode u koju na vrh treba staviti novčić, a zatim ostaviti u zamrzivaču. U slučaju da nestane struje dok ste na putu, sadržaj zamrzivača, baš kao i zamrznuta voda, će početi da se tope, a tako će i novčić potonuti.

Kad se struja vrati, voda kao i hrana ponovo će početi da se zamrzavaju, ali će novčić biti dublje u čaši. A njegova konačna dubina pokazaće vam otprilike koliko dugo nije bilo struje, a time i koliko je vaša hrana bila izložena višim temperaturama.

A to je važno jer ako struje nije bilo duže vreme to znači dužu izloženost hrane višim temperaturama i njeno brže kvarenje. Ako vam je zamrzivač pun, a nestalo je struje, hrana još može da izdrži čak dva dana, a ako je pun napola, hrana će početi da se kvari kroz jedan dan.

Hranu koja je na temperaturi višoj od propisane duže od dva sata i ne upotrebi se, trebalo bi baciti, a naročito treba biti oprezan s mesom. Sad ovaj trik i ne zvuči tako neobično, zar ne?

Idealno bi bilo da, kad se vratite s puta, pronađete novčić baš tamo gde ste ga ostavili, ali ako je on malo potonuo, svakako proveri sadržaj zamrzivača, ali i ostatka frižidera

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading