Istraživanja otkrila: Evo sa kakvom ženom muškarci obično prevare ženu
Foto: Shutterstock

Ovo istraživanje pokazalo je da je proces izbora ljubavnice dosta složeniji od samo susreta sa zgodnim strancem u baru. Naime, 27 posto njih otkrilo je da bi prevaru najpre počinili (ili su počinili) s koleginicom s posla ili s prijateljicom.

- Druga žena se često prikazuje kao tajanstvena zavodnica, ali istina je da, ako muškarac ima aferu, to će verovatno biti s nekim koga već poznaje.

Čak 23 posto muškaraca reklo je da bi ipak bili veoma srećni da prevaru počine s nepoznatom osobom, tokom putovanja, na primer.

Oni koji su imali aferu otkrili su da su to uradili da bi pokušali da spasu svoj brak, a ne da bi ga uništili.

Kompanija je nakon istraživanja naglasila i važnost dejting aplikacija.

- Umesto da se povežemo s nekim iz našeg društvenog kruga ili, još gore, iz poslovnog kruga, na dejting aplikacijama možemo da pronađemo istomišljenike koji su možda isto u braku i s kojima je manja šansa da budemo otkriveni.

Istraživanje je pokazalo i da je čak 99 posto muškaraca u jednom trenutku razmišljalo o aferi ili je počinilo. Kao glavni motivator pokazao se seks, tačnije potraga za boljim seksualnim zadovoljstvom.

A što se žena tiče, njih 39 posto priznalo je da je imalo aferu, a 35 posto je priznalo da je razmišljalo o njoj. Oko 54 posto od onih koje jesu prevarile svoje partnere otkrilo je da se to dogodilo nakon što su dobili decu.

Većina i žena i muškaraca otkrila je da su se u prevaru upustili zbog potrebe za fizičkim zadovoljstvom. Na primer, samo 5 posto žena tražilo je emocionalnu zamenu.

Komentari (0)

Loading