BAKLAVA SA KOKOSOM: Ovako nešto do sada niste probali, odlična ideja za slavsku trpezu
printscreen/brzikolači

Baklava je tradicionalna poslastica koja je nezaobilazna na zimskim slavama.

Može se praviti sa orasima, keksom, makom, šljivama, a sada i sa kokosom. Kombinacija je bezbroj, ali je ukus jednako savršen koju god da odaberete.

Sastojci

kore za pitu

3 jaja

1 šolja (šolja od 200ml) šećera

1 šolja ulja

1,5 šolja jogurta

1 kesica prašaka za pecivo

200 g kokosovog brašna

Preliv:

800 ml vode

600 g šećera

2 kesice vanilin šećera

Priprema:

Skuvati preliv kako bi se malo ohladio.

Umutiti jaja i šećer žicom, dodati ulje, jogurt, kokosovo brašno, prašak za pecivo, sve sjediniti.

Stavite jednu koru, premazati sa nekoliko kašika fila, stavite drugu koru i premazati je filom, staviti i treću premazati i urolati.

Ređati u pleh, premazan uljem.

I tako sa ostalim korama dok se ne potroše i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Toplu baklavu preliti prohlađenim sirupom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading