Detoks celog organizma: Kokosovo ulje ima brojne zdravstvene prednosti, a evo kako da ga iskoristite
Foto: Youtube/Printscreen

U ajurvedskoj medicini, koja donosi praktične i korisne savete koji poboljšavaju naše zdravlje na jednostavan i prirodan način, rano jutarnje mućkanje ulja u ustima na prazan želudac način je za detoksikaciju koji koristi ne samo usnoj šupljini nego i čitavom organizmu.

Prema ajurvedi, ono što je poznato kao povlačenje ulja pomaže u pročišćavanju celog tijela jer je, uz ostalo, svaki deo jezika povezan sa različitim organima i tkivima. Uz to, ulje čisti usnu šupljinu od bakterija i toksina i dezinfikuje je, što pomaže da se izbegnu karijes, upale i naslage na zubima.

Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu, koja uništava bakterije i smanjuje naslage koje zubima daju žuti ton, delujući između ostalog kao protivupalno i antimikrobno sredstvo.

Ako ga koristite duže vreme, oslobodićete se lošeg zadaha te ćete smanjiti rizik od upale desni i raka usne duplje. Takođe je to dobar način za lečenje desni koje krvare.

Sve što treba da uradite jeste da kašičicu ekstradevičanskog kokosovog ulja promućkate u ustima pet minuta, a potom isperete i operete zube.

Možete i sami napraviti kućnu varijantu paste za zube. Kosovom ulju dodajte sodu bikarbonu, koja takođe izbeljuje zube. Dobro izmešajte i stavite u staklenu posudu. Pre pranja umočite četkicu u pastu i perite zube kao i inače.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading