VELIKA, BOGATA, KREMASTA Savršena klasična torta, lepša od bilo koje čokolade
Foto: Printscreen/Screenshoot/volimjestpastai

Potrebno za kore:

3 x 5 belanca
 3 x 10 kašika šećera u prahu
 3 x 5 kašika mlevenih oraha
 3 x 2 kašika brašna

Za krem:

 1 litar mleka
 15 žumanaca
 10 kašika šećera
 9 kašika brašna
 250 gr šećera u prahu
 250 gr margarina/maslaca
 150 gr mlevenih oraha
 malo mleka da se popare orasi
 200 gr čokolade

Za šlag:

 3 kesice šlag krema od vanile
 200 ml mleka ili kisele vode za šlag krem

Priprema:

Kore:

Napraviti 3 kore od po 5 belanaca, 10 kašika šećera u prahu, 5 kašika oraha i 2 kašike brašna.

Brašno i orahe pomešati i lagano varjačom umešati u umućene belance.

Peći na 180 °C oko 25 minuta svaku koru.

Kad su kore pečene, pokriti ih krpom dok spremate krem.

Krem:

7 žumanaca pomešati sa 10 kašika šećera i 9 kašika brašna i skuvati krem u 1 litar mleka.

Umutiti 8 žumanaca sa 250 g šećera u prahu. Posebno umutiti 250 g margarina, pa izmešati sa umućenim žumancima i sve izjednačiti sa ohlađenim kremom.

Izdvojiti 1/3 fila i dodati 150 g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleka da bude kašasto).

U preostale 2/3 fila dodati 200 g otopljene čokolade na skroz slaboj vatri.

Šlag:

Umutiti 3 šlag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom.

Slagati tortu ovim redom: kora, šlag, crni fil, kora, šlag, beli fil, kora, šlag, crni fil.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading