DOMAĆA MASKA ZA KOSU OD KVASCA Jača koren, sprečava pojavu sedih, a  daje sjaj, volumen i zdrav izgled
Shuterstoock/ilustracija

Kvasac je bogat vitaminima i mineralima koji neguju i jačaju kosu, a to su vitamini B-kompleksa, cink, gvožđe i bakar. Vitamin B kompleks neguje folikul dlake i posebno doprinosi jačanju korena, a ujedno sprečava ranu pojavu sede kose.

Gvožđe je takođe važno za zdravlje kose; smanjuje gubitak kose, jer dovodi kiseonik do samog korena kose i tako je hrani. Minerali kao što su cink i bakar su važni za održavanje zdravlja kože glave.

Ukoliko imate nedostatak ovih minerala, to se manifestuje pojavom peruti, suvom kožom, ali i seborejom. Za masku sa kvascem potrebna su vam četiri sastojka koja verovatno već imate kod kuće.

Sastojci: - kašika meda - kašika toplog mleka - 20 g svežeg kvasca -jedno žumance

Priprema: Rastvorite med u toplom mleku. Dodajte mu kvasac. Ostavite ovu smesu da malo nadođe. Kada se ovaj proces završi, dodajte jedno žumance. Sve zajedno dobro izmešati dok ne dobijete jednoličnu smesu.

Ovako napravljenu masku nanesite na vlažnu kosu, ravnomerno, a zatim je umotajte u kapu za tuširanje i peškir koji treba da zadrži toplotu i tako omogući efekat pakovanja.

Ostavite ovu masku na kosi sat vremena, a zatim isperite vodom. Ako su vam vrhovi zaista oštećeni i suvi, dodajte malo balzama, kokosovog ili maslinovog ulja u smesu. Ako želite da postignete savršen efekat, koristite ovu masku za kosu jednom nedeljno mesec dana, a zatim napravite pauzu četiri nedelje.

Posle tog vremena, efekat bi trebalo da se vidi na volumenu, u bržem rastu kose, ali i u tome da će kosa izgledati zdravo i sjajno.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading