Savet zlata vredan: Uradite ovo i oporavite kosu nakon farbanja
Foto: Pixbay

Uupotrebite maslinovo ulje za kosu. Od svih ulja za kosu, poazalo se najbolje za hidrataciju i vraćanje vlažnosti kose kao i za vraćanje glatkoće dlaci. Ono omekšava kosu i čini je lakšom za češljanje. Napravite neku masku sa maslinovim uljem ili jednostavno uporebite samo njega.

Koristite šampon za farbanu kosu. Ako ste već rešili da hemijom urnišete kosu, neka bar šampon kojom je negujete posle bude prirodan i blag. Dobro za vašu kosu, ali dobro i za farbu na njoj. Farba se onda sporije ispira i potreba da se

farbate se proređuje.
Smanite učestalost farbanja da biste smanjili oštećenja koja nanosite na kosu.  Ako može da prođe 2 meseca između dva farbanja, napravili ste odličan potez.

Izaberite pravu nijansu. Stručnjaci savetuju da farba za kosu bude 3 nijanse svetljija ili tamnija od vaše prirodne boje kose. Sve više od toga je teže održavati, jer se izrastak više vidi  i potrebno je češće farbanje kose.

Prepustite farbanje frizerima .

Dajte kosi vremena da se oporavi od tretmana. Ukoliko pored farbaje kose želite još neki tretman na noj (recimo trajno ispravljanje kose keratinom) neka između njih prođe bar 2 nedelje kako bi kosa stigla se oporavi. Naravno, idealno je da se držite samo jednog tretmana i da ne preterujete.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading