STOMATOLOG OTKRIO KAKO NAS VARAJU U ORDINACIJI: Tri stvari koje upućuju da će vam zubar zaračunati više
Foto: Pixbay

Gotovo da nema lekara koji uliva toliko straha pacijentima kao stomatolog, a razlozi su brojni - od neprijatnog zvuka bušilice u ustima, bola koji se po intenzitetu teško može uporediti sa bilo kojim drugim, a strah i zebnju izazivaju i troškovi za koje nikada nismo sigurni koliko će izneti...

O tome kako da znate da stomatolog pokušava da vam "nabije" cenu, govorila je osoba koja je za to najkompetentnija - stomatolog!

Ruska stomatološkinja Natalija Kadkalova ukazala je na nekoliko signala koji govore da zubar pokušava da vas prevari...

1. Cena pre pregleda

Stomatolog navodi koliko će iznositi troškovi lečenja pre nego što je detaljno pregledao pacijenta. Prva stvar koju lekar treba da uradi jeste da popriča sa pacijentom pre nego što uzme anamnezu. Za stomatologa su ove informacije od suštinskog značaja da bi sproveo kvalitetno lečenje. Po protokolu, trebalo bi uraditi snimanje zuba pre, tokom i nakon intervencije. Pre početka intervencije, stomatolog bi trebalo da detaljno i jasno kaže pacijentu o kakvim problemima je reč.

2. Cenjka se sa vama kao na pijaci

U stomatologiji ne postoji tretman koji je jeftin i kvalitetan. Ordinacija je dobra koliko je kadar koji je u njoj zaposlen stručan. Takva ordincija zna svoju vrednost, ima detaljno precizirane cene usluga i pregovaranje i cenkanje ovde nije prikladno.

3. Ne dobijate odgovore na svoja pitanja

Još jedan pokazatelj da stomatolog pokušava da vas "uradi" jeste ako na vaša pitanja ne daje precizne odgovore, već one po principu, "videćemo, zavisi, to ćemo posle..." Svako lečenje ima svoj protokol i tu cena ne može biti upitna, a lekar sa čitavim procesom treba da uputi pacijenta.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading