OPASNO UPOZORENJE! Ako ikada primetite crnu tačku na nečijem dlanu, smesta pozovite policiju!
Foto: Youtube/Printscreen

Ako niste znali za ovo, možda ste videli osobu koja je u opasnosti i niste im pomogli. Ako vidite osobu sa crnom tačkom, morate pozvati pomoć i obavestiti policiju što je pre moguće.

Oni imaju razlog zašto imaju tu crnu tačku na ruci i ako vidite to, odmah bi trebali reagovati.

Ta dama je u velikoj nevolji

"Crna tačka na ruci omogućava stručnjacima da znaju da ste zaista ugroženi u porodičnom nasilju i da vam je potrebna pomoć, ali ne možete je zatražiti zato što vaš zlostavljač posmatra svaki vaš potez. Za samo 24 sata kampanja je dostigla preko 6.000 ljudi širom sveta i već je pomogla 6 žena".

"Ja sam trudna i otac bebe je veoma nasilan. Sa rečima i fizički. Dugo sam bila bespomoćna i još više sada sa bebom koju trebam dobiti uskoro".

"Morala sam da odem na pregled, tako da me je konsultant zamolio da legnem na krevet i navučem zavesu. Nagnula sam se i izvadila olovku iz njegovog džepa, povukla njegovu ruku i napisala POMOZI MI. Nisam morala reći ni reči. Ova kampanja mi je pružila snagu i ideju kako da zatražim pomoć".

Polkinghorne, šef centra za prevenciju nasilja u porodici, imala je drugačiju ideju: "Kampanje crnih tačaka je veoma dobra ideja, ali ipak koliko je dobra , toliko je i loša".

Dina nastavlja: "Kampanja dobija puno pažnje, pa tako i zlostavljači mogu biti svesni toga. Možda su upitani zašto njihov partner ima tačku na ruci. Dobronameran član porodice takođe može videti tačku, i slučajno otkriti nasilje".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading