Ubrzajte rast kose: Napravite masku od koprive koja čini čuda
Foto: Pixbay

Ako imate problem sa sporim rastom kose, obratite pažnju na proizvode koje koristite. Mnogi preparati za pranje kose u sebi sadrže hemikalije koje nepovoljno utiču na folikulu dlake.

Kao jedna od biljaka koja pospešuje rast kose, izdvaja se kopriva.

Ona sadrži moćan kompleks hranljivih sastojaka koji podstiču rast kose i utiču na njeno jačanje. Bogata je askorbinskom kiselinom koja podstiče cirkulaciju i jača folikule dlake, sadrži vitamine B, K i E, molbiden koji podstiče rast kose, gvožde, kao i antioksidanse.

Ova biljka se vekovima koristila u narodnoj medicini, a mnogi šamponi se i dan danas prave sa koprivom kao glavnim sastojkom. S obzirom na širok spektar dejstva koje ima, trebalo bi da je uvrstite u svoju svakodnevnu negu kose.

Kopriva je biljka koju možete na različite načine da koristite za negu kose. Ipak, postoje dva načina koja imaju najbolje dejstvo kad je u pitanju korišćenje koprive za brži rast kose.

Prvi način je da pre pranja naneste masku od koprive na kosu. Pomešajte jednu kašiku iseckanih listova koprive sa jednom kašikom čičkovog ulja i kašičicom meda. Nanesite masku na celu kosu, od korena ka vrhovima. Ostavite je da deluje pola sata, a nakon toga je isperite. Operite kosu na uobičajen način.

Drugi ritual je detoks smesa za pranje kose od koprive i podbela (biljke slatkastog mirisa koji podseća na med). Da biste napravili ovu smesu, jednake delove ove dve biljke prelijte sa ključalom vodom i ostavite da odstoji sat vremena, a zatim proceđenu smesu koristite za pranje kose.

Osim što će ovi rituali pospešiti rast kose, povoljno će uticati i na folikulu same dlake, kao i na njen koren. Suva i ispucala kosa će se postepeno oporavljati, pa ćete ubrzo moći da primetite i prve rezultate.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading