SKUPA ILI JEFTINA ŠMINKA Otkrivamo na čemu možete da uštedite hiljade dinara!
Foto: Ognjen Radošević

 

Dati sve pare na najnoviju high end paletu senki ili kupiti maskaru od 200 dinara?! Koliko cena diktira kvalitet kad je šminka u pitanju i da li je sve što je skupo dobro, a sve što je pristupačnije znači da na kraju ipak bacate novac. Odgovor nikako nije jednostavan! Najviše zavisi od vas lično, od vaših navika, želja i očekivanja, a onda i od brenda i cene na rafu. Ipak, koliko god bilo komplikovano, hajde da probamo da bar malo suzimo izbor i vidimo šta nam je činiti i da li kupovati skupu ili jeftinu šminku.

 

 

Prajmeri, puderi, korektori...

Od mene ćete u ovoj kategoriji čuti samo pohvale za drogerijske proizvode. Većina pudera i korektora koje imam su povoljni, koštaju oko 1.000 dinara (kupujem na sniženju) i zaista mogu da stanu rame uz rame i sa onim puderima koji koštaju minimum pet puta skuplje. Naravno, u ovoj kategoriji je jako važno da vodite računa o tipu kože i tome šta vam odgovara. Ako imate osetljivu kožu koja reaguje na raznorazne sastojke, moguće je da ćete tek u skupljim formulama pronaći odgovarajuću, ali za većinu lica drogerijski puderi i  korektori rade odličan posao!

SKUPA ILI JEFTINA ŠMINKA Otkrivamo na čemu možete da uštedite hiljade dinara!

Foto: Shutterstock

 

 

Bronzeri i rumenila

Ovde je situacija šarolika! Iz mog iskustva moguće je pronaći i dobar bronzer i dobro rumenilo u drogerijama, ali je moguće i da samo bacite novac jer proizvod na kraju ne radi ništa. Pratite recenzije za proizvode ovog tipa i vrlo brzo ćete videti koji su to drogerijski favoriti među bronzerima i rumenilima, koji ne koštaju mnogo, a pružaju super rezultat. Važno je kako se proizvod nanosi, koliko je pigmentovan, da li ističe teksturu kože i na kraju krajeva koliko traje. Džabe sve ako na putu do posla ostanete bez šminke, ma koliko ona dobro izgledala kad ste se tek našminkali. Skuplji bronzeri i rumenila zaista pružaju sve što kažu, a ovde naročito mislim na neke najpoznatije proizvode u ovoj kategoriji koji su se istakli kao favoriti i koji godinama važe za best buy. Ako vam je važno i želite da dobijete odličan proizvod koji će uvek raditi ono što želite ima mnogo paleta za lice, koje inicijalno koštaju dosta, ali će vam trajati jako dugo.

 

 

Hajlajteri

E sad, što se hajlajtera tiče, u drogeriji ima zaista dobrih hajlajtera, i tu može mnogo manje da se pogreši. Takođe se pre kupovine raspitajte o favoritima i slobodno krenite u šoping! Za 500 dinara, pa čak i manje ima odličnih, koji će zaista raditi posao kao i oni koji koštaju 5.000 dinara.

SKUPA ILI JEFTINA ŠMINKA Otkrivamo na čemu možete da uštedite hiljade dinara!

Foto: Shutterstock

 

 

Maskare i ajlajneri

 

E sad dolazimo do zanimljivog obrta! Maskaru ću, na primer, uvek pre da kupim u drogeriji jer ih ima zaista sjajnih. Čak ni marka nije toliko važna, skoro svi imaju bar neku koja je dobra. Maskara treba da se menja najviše na tri meseca i mislim da je uzaludno za to davati mnogo para, kad u drogerijama ima baš odličnih. Ne kažem da ove koje koštaju nekoliko hiljada dinara, a koje sam ja probala nisu bile dobre, ali ja nisam uspela da pronađem toliku razliku između odlične maskare od 1.000 dinara i odlične maskare od 5.000 dinara. Prosto mi razlika u ceni nije opravdana. Ni za ajlajner mislim da ne morate mnogo novca da dajete, naročito ako ga ne nosite religiozno svaki dan. Moj lični favorit jeste na skupljoj strani, ali ima i drogerijskih koje sam probala i koji su zaista okej.

SKUPA ILI JEFTINA ŠMINKA Otkrivamo na čemu možete da uštedite hiljade dinara!

Foto: Shutterstock

 

 

Senke

I dolazimo do senki, a tu po mom mišljenju high end palete senki ubedljivo vode. Naravno, ako vam senke nisu važne i stavljate ih tek pomalo, nećete ni ulagati novac u skupu paletu. Kao što sam već pisala, vama će i bronzer i rumenilo odlično da daju definiciju oku i možete da negujete taj prirodni izgled. Ako s druge strane uživate u bojama, želite od vaših senki da imaju punu pigmentaciju, da se lepo blendaju, da ostaju na oku ceo dan - e tu ima jako malo drogerijskih primeraka koje mogu da se pohvale kvalitetom poput onih poznatih, skupljih. Ne kažem da nije moguće pronaći ih, ali su mnogo veće šanse da promašite i ne budete zadovoljni. Kao i sa bronzerima i rumenilima, ako se odlučite za jeftiniju varijantu izguglajte favorite i odmah ćete naći nekoliko paleta koje vrede dok ostale zaboravite.

SKUPA ILI JEFTINA ŠMINKA Otkrivamo na čemu možete da uštedite hiljade dinara!

Foto: Shutterstock

 

 

Ruževi, sjajevi, olovke za usta...

 

Kad smo kod proizvoda za usne moram reći da sam zaista primetila da cena znači i kvalitet. Svi ruževi i sjajevi sa high end strane koje imam su zaista vrhunski. S druge strane, imam dosta i jeftinijih ruževa i moram reći da i tu ima pravih bisera. Naročito kad su mat, tečni ruževi u pitanju i sjajevi. Da morate da se luksuzirate, ne morate, ali ako imate želju verujem da nećete pogrešiti sa nekim luksuznim karminom. Na olovkama bih prištedala novac jer ima zaista sjajnih, kremastih, postojanih olovaka u drogerijskom rangu.

 

 

Pribor

Dobre četkice možete naći i u drogeriji! Naročito ako uzmete set možete proći relativno jeftino, a dobijete četkice koje će vam trajati dugo i koje zaista mogu da se pohvale kvalitetom. Ne bih savetovala da kupujete kineske kopije ni za jedan element u šminkanju, pa ni za četkice jer iako u startu možete proći jeftino, velike su šanse da četkice neće izdržati do prvog pranja. Ako vas zanimaju konkretni saveti o proizvodima, dvoumite se između nečega, zapratite me na Instagram profilu makeupbymirkasminka i tamo ću vam rado odgovoriti na sva pitanja.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading