Prste da poližeš: Tart sa jagodama
Foto: Shutterstock

Sastojci
Za koru:

  • 300 g brašna
  • 70 g šećera
  • 120 g maslaca
  • 1 jaja
  • 5-6 kašika hladne vode
  • 1 prstohvat soli

Za fil:

  • 1 kesica šlaga
  • 100 ml hladnog mleka
  • 50 g šećera u prahu
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 100 g mlevenog keksa
  • 3 kašike meda
  • 400 g jagoda

Priprema

U činiji pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte omekšali margarin i napravite rastresito testo. Zatim dodajte hladnu vodu i zamesite testo. Utisnite testo u kalup za tart ili neki drugi plitki kalup i izbockajte viljuškom. Stavite da se peče na 180 stepeni 20 minuta. Ohladite.

Umutite šlag sa mlekom, dodajte šećer i pavlaku pa zajedno umutite. U umućeni šlag kašikom umešajte mleveni keks. Rasporedite preko kore, pa odozgo poređajte jagode. Prelijte jagode medom i ukrasite tart listovima nane mohito.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading