Bolji nego iz pekare: Domaći burek sa sirom
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 1/2 kg debljih kora (za burek)
  • 1/2 kg sira
  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • po potrebi soli (ako sir nije slan)

Priprema:

Pripremiti smesu ulja, soli i vode u posudi. Ovu smesu treba pomešati svaki put pre nego što poprskate kore da se ulje ne bi izdvojilo po vrhu. Okruglu tepsiju prečnika 26 cm podmazati uljem i staviti 2 kore tako da krajevi prelaze ivice tepsije, odnosno da vise sa strane pa poprskati mesavinom ulja i vode.

Uzimati po 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge uz gužvanje tako da mogu da stanu u pleh pa preko treće staviti izmrvljeni sir.

 Ponoviti sve ovo sa ostalim korama, osim poslednjih 3. Od njih prvu staviti nagužvanu u tepsiju i poprskati uljem. Staviti i pretposlednju koru i poprskati uljem i staviti ostatak sira. Poslednju koru poprskati mešavinom vode i ulja.

Krajeve koji vise prebaciti preko poslednje kore da se zatvori burek i poprskati tečnošću. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusa dok ne porumeni.

Komentari (0)

Loading